"Građani" strepe, Pep uskoro napušta Mančester? Stigla primamljiva ponuda od rođenog brata!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 23.01.2022.
08:58
Izvor: Sportske.net

Od leta 2023. je slobodan u izboru novog angažmana, ukoliko poželi...

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Pep Gvardiola provodi svoju šestu sezonu na čelu Mančester sitija sa kojim ima važeći ugovor do leta 2023. godine.

Iako to "građane" ne brine previše u ovom trenutku, Španac bi nakon isteka saradnje vrlo lako mogao da napusti Mančester.

Miror prenosi informaciju da je do Gvardiole stigao poziv iz Holandije da preuzme njihov nacionalni tim po završetku saradnje sa Sitijem.

Čovek za vezu jeste Pepov rođeni brat i zastupnik Pere Gvardiola koji se nedavno udružio sa jednom menadžerskom agencijom iz Holandije, ali nema sumnje da će se pitati i Siti koji želi da Gvardiola još dugo godina predvodi ekipu.

Holanđani u njemu vide istinskog naslednika fudbalske filozofije pokojnog Johana Krojfa koja je proslavila holandsku školu fudbala širom sveta, pa će njegova bliskost sa legendom Barselone biti adut više u pregovorima.

Proteklih godina, Pep se spominjao kao glavni kandidat za selektora Argentine, o Španiji se nije previše govorilo budući da je otvoreno propagirao nezavisnost Katalonije, a u nekoliko navrata je isticao da bi voleo da se oproba i u reprezentativnom fudbalu.

Gvardiola je sa Sitijem osvojio tri titule prvaka Engleske, jedan FA kup, četiri Liga kupa, jedan Komjuniti šild, a bio je i viceprvak Evrope prošle sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke