"Građani" imaju veliku prednost pred revanš!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.02.2016.
22:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Dinamo iz Kijeva u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona koja je igrana u Kijevu.

Beta/AP Photo/Efrem Lukatsky
Beta/AP Photo/Efrem Lukatsky

Povezane vesti

Zanimljiva utakmica u Kijevu, Mančester siti je danas uspeo da dođe do velike prednosti pred revanš meč koji se igra na "Etihadu" pošto je savladao domaći Dinamo sa 3:1.

Dinamo je u meč krenuo nešto ofanzivnije, što je iznenadilo ekipu Mančester sitija. Imali su par opasnih napada, najviše preko Jarmolenka, ali gol nisu uspeli da postignu.

Ipak, jesu gosti.

Igrao se 15. minut, korner je izveo David Silva, Jaja Ture je spustio loptu do Serhija Aguera koji pogađa gol golmana Šovkovskog za 1:0.


Ovo je bio 16. gol Serhija Aguera u poslednjih 17 mečeva u Ligi šampiona.

Bolji Mančester siti u nastavku ove utakmice, veliku šansu je propustio Serhio Aguero nakon što ga je David Silva pronašao u šesnaestercu, Argentinac je šutirao pored gola. Onda je usledio 40. minut i najlepša akcija na meču.

Aguero je ostavio loptu petom Sterlingu, ovaj je kroz noge protivničkom igraču uposlio Davida Silvu kome na drugoj stativi nije bilo teško da postigne pogodak i da donese Mančester sitiju veliku prednost od 2:0.


Ipak, domaći se ne predaju.

Pretili su preko Jarmolenka, posebno u drugom poluvremenu, da bi Hart poklekao konačno u 59. minutu.

Lopta je kružila oko šesnaesterca Mančester sitija, došla je na kraju do Bujalskog koji šutira ka golu, promenila je pravac udarivši u Kompanija i završila je u golu Harta za 1:2.


David Silva i Fernandinjo su imali prilike u nastavku, zatim i Bujalski na drugoj strani, a onda je usledio 90. minut i gol Jaje Turea.

Bio je to njegov prvi gol ove sezone u Ligi šampiona, odigrao je dupli pas sa Fernandinjom, opalio levicom ka golu golmana Šovkovskog koji je ponovo nemoćan - 1:3!

Golove pogledajte OVDE.

Dakle, nije gotovo još uvek, ali Mančester siti ima veliku prednost pred revanš nakon prvog meča.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 25.02.2016
00:58

Siti rutinski.

avatar
Thursday, 25.02.2016
00:24

Dinamo ima za cim da zali, ali zasluzena pobeda Sitija.

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 25.02.2016
00:23

Sjajno odradjeno... CTWD

avatar
Кун
Wednesday, 24.02.2016
23:45

Kada Ture igra, onda igra i Siti. Prvo poluvreme odlicno, tada je Ture najvise pretrcao, prvu polovinu drugog poluvremena slab bio, samim tim i Siti bio los, bas sam primetio to. Dobar rezultat, moglo je da bude i 5-6 golova u mrezi Kijeva, realno, samo da se Sterling nije folirao a vec je prosao igraca, da Ture nije promasio 100%-otnu sansu, onda ona dva prekrsaja u sesnarstercu nad Silvom i cini mi se Sterlingom, ali dobro, ne bi trebalo da bude nikakve dileme oko prolaska.

avatar
stfmcfc
Wednesday, 24.02.2016
23:40

Zasluženo smo ih dobili ..dobra prednost za revaenš.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 24.02.2016
23:37

Nije mi jasno kako je ovaj Dinamo Kijev dosao u osminu finala,veze nemaju,pa bolji bi otpor na svom terenu pruzio Gent.

avatar
Lecter
Thursday, 25.02.2016
00:00

Igrali su dobro u grupi,veceras nisu licili na ozbiljan tim.Ovo je njihov maksimum.

avatar
NIKE
Thursday, 25.02.2016
00:02

Prvo Dinamo je izbacio Portoa, a drugo nisu igrali takmičarski meč već 2 mjeseca - što mi obični smrtnici znamo šta znači za formu igrača, ali na našu žalost ima i stručnjaka kao čuveni Esad ili SIMKE koji znaju bolje od ostatka fudbalskog svijeta.