Granit Džaka: "Kosovo je moja krv, protiv Srbije sam si zacrtao jedan cilj"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.03.2023.
15:25
Izvor: Sportske.net

Sada će igrati u Srbiji.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka izjavio je u dokumentarcu "Igra pritiska" koju snima tamošnja selekcija da je ponosan na svoje poreklo.

Džaka će ovih dana boraviti u Srbiji gde će njegova reprezentacija igrati u Novom Sadu protiv Belorusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Domaćin će biti Belorusija usled poznatih okolnosti, a oni su imali priliku da u tom slučaju biraju gde će nastupati i izbor je pao na Novi Sad i stadion "Karađorđe".

Samim tim, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, koji su u prošlosti provocirali našu naciju gestovima na utakmici protiv "orlova", dolaze u Srbiju.  

Džakina porodica se devedesetih godina sa Kosova i Metohije preselila u Švajcarsku i on brani boje te reprezentacije.

''Ponosan sam što igram za Švajcarsku, ali moje poreklo i krv su sa Kosova. Ne razumem zašto o meni pišu samo negativne stvari'', rekao je vezista Arsenala u dokumentarcu.

I minule zime na Mundijalu u Kataru bilo je manjih incidenata između dve reprezentacije, a Džaka je otkrio kako se osećao pred meč.

"Zadao sam si za cilj da ostanem pozitivan na terenu. A onda, ako se ipak dogodi nešto loše, rekao sam sebi da ću otići i izbeći problem'', naveo je Džaka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke