PAO ponovo lider, Olimpijakosu derbi protiv AEK-a

Autor: Mladen Heleta
nedelja 12.03.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Od titule ne odustaje ni PAOK.

pao.gr
pao.gr

Povezane vesti

Jedna od najuzbudljivijih šampionskih trka ove sezone se vodi u Grčkoj, a u tamošnjoj Superligi se za titulu bore čak četiri ekipe.

Danas su odigrane sve utakmice 26. kola, nakon kojih se na prvo mesto ponovo vratio Panatinaikos, kog sa klupe predvodi naš Ivan Jovanović. Verovali ili ne, PAO je poslednji put prvak Grčke bio davne 2010. godine i njegovi brojni navijači prosto vape za tim trofejom.

Panatinaikos je danas golovima Joanidisa u 49. i 62. minutu iz penala pobedio Atromitos u gostima sa 2:0 i pretekao je na čelu tabele AEK, koji je na svom novom i velelepnom stadionu poražen u velikom atinskom derbiju od šampiona Olimpijakosa sa 3:1.

Olimpijakos je vodio 3:0 autogolom Mukudija u 50, te pogocima Bakambua u 53. i Kanosa u 67. minutu. Poraz domaćih ublažio je Cuber u 81. minutu. Mijat Gaćinović je igrao od 65. minuta za AEK.

Četvrti pretendent na titulu solunski PAOK je u gostima savladao Volos sa 1:0, a strelac je bio Tomas u 30. minutu. Andrija Živković je odigrao ceo meč za pobednički sastav.

U ostalim utakmicama su postignuti sledeći rezultati:

Aris - Janjina 3:1

Jonikos - Asteras Tripolis 1:0

Levadijakos - OFI 2:0

Panetolikos - Lamija 1:1

Panatinaikos je lider sa 61 bodom, AEK ima 59, Olimpijakos 56, a PAOK je na 54 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke