"Grešni" Megvajer: "Greške su sastavni deo fudbala"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 27.09.2022.
19:45
Izvor: Sportske.net

On ih pravi i previše.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kapiten Mančester Junajteda i standardni prvotimac reprezentacije Engleske Hari Megvajer verovatno je najkritikovaniji fudbaler na planeti.

Svaki njegov potez pod velikom je lupom kritičara, može se reći sa razlogom. 

Fudbaler vrhunske klase kakvim se prestavlja 29-godišnjak iz Šefilda došao je u Junajted iz Lestera 2019. godine u rekordnom transferu vrednom čak 87.000.000 evra, ali je umesto kvalitetnih poteza njegov boravak na "Old trafordu" prožet nizom grešaka koje su koštale njegov tim boljih rezultata u proteklom periodu.

Novi menadžer "crvenih đavola" Erik ten Hag počeo je sezonu sa Megvajerom u startnih 11, ali je posle dva uvodna poraza odlučio da ga ostavi na klupi a novi štoperski par Martinez-Varan vezao je četiri pobede u Premijer ligi.

Megvajerovih usluga se nije odrekao selektor Engleske Geret Sautgejt koji ga je uvrstio u startnu postavu na utakmici Lige nacija protiv Nemačke sinoć, ali mu "nestabilni" štoper nije vratio na najbolji način.

Ponovo je Megvajer imao svoj"šou"u remiju 3:3. Posle utakmice toliko kritikovani Megvajer dao je zanimljiv komentar na društvenim mrežama.

"Greške su sastavni deo igre. Izvinjavam se zbog toga. Viđena je odlična borba i duh da nas momci vrate u igru. Treba izvući pozitivne stvari i gledati napred ka Kataru. Teška vremena će nas učiniti jačima“, napisao je Megvajer.

Greške jesu sastavni deo igre, ali da ih baš toliko čini jedan od najskupljih štopera na svetu, to i nije uobičajno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke