Grinvud je trenutno najbolje krilo u Francuskoj, na "Velodromu" se ne pamti ovakav fudbal

Autor: Nemanja Janošev
subota 31.08.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

De Zerbi pravi ozbiljnu kreaciju.

Olympique de Marseille
Olympique de Marseille

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Marseja savladali su Tuluz na gostovanju rezultatom 1:3 (0:2) u trećem kolu Lige 1.

Možda od 2010. godine i generacije sa kojom je Didije Dešan prigrlio šampionski pehar, Olimpik Marsej nije izgledao kompaktnije. Svi igraju i svi igraju odlično. Francuski velikan je posle remija sa Remsom u prošlom kolu došao do druge pobede u sezoni i to na gostovanju Tuluzu koji se nije ništa pitao.

Kroz samo dva minuta, Marsej im je stavio do znanja ko će kontrolisati dešavanja na "Munisipalu". Desilo se to u razmaku između 16. i 17. minuta kada je Luis Enrike dvaput pronalazio Mejsona Grinvuda. Brazilac se ispostavlja kao izvanredno pojačanje jer mu je osećaj za prostor i pas izuzetan. Strašno je isekao defanzivu Tuluza kod prvog gola, a Grinvud mu vratio egzekucijom, a onda je ubrzo još jednom rešio da pronađe Engleza, odnosno Jamajkanca (op.aut. odlučio da igra za Jamajku), koji ponovo ne greši.

Tako je Mejson Grinvud došao do svoog četvrtog i petog pogotka u sezoni i trenutno se profiliše kao najbolje krilo u Francuskoj. Niko nije postigao više golova od njega do sada, dok je Luis Enrike zabeležio već dve asistencije i dva pogotka.

Frenk Magri je već u 27. minutu znatno olakšao posao Olimpiku crvenim akartonom koji je dobio, a autogol Kresvela u 52. označio je trijumf gostiju. Nije to bila savršena utakmica Marseja jer je u nadoknadi Heronimo Rulji kiksnuo i poklonio gol Šaviju Babiki, ali utisak je da je tim sa "Velodroma" i te kako sposoban za velike stvari ove sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke