Grinvud pogodio posle skoro dve godine, Hetafeu slađi bod u Vigu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.10.2023.
20:35
Izvor: Sportske.net

Veče u Španiji obeležio je Mejson Grinvud.

@GetafeCF
@GetafeCF

Povezane vesti

Fudbaleri Selte i Hetafea i Alavesa i Betisa remizirali su u popodnevnim duelima La Lige. U centru pažnje bio je Mejson Grinvud, koji je postigao svoj prvi gol još od 19. januara 2022. godine.

Selta je ugostila Hetafe i ovo je bio meč na kom su se domaći navijači nadali konačnoj pobedi svog tima.

Ali, već u drugom minutu Borha Majoral je iskoristio asistenciju Rika za 0:1. 

Jago Aspas je već u 14. minutu imao šansu da izjednači, ali je bio neprecizan iz penala. Srećom po njega i domaći tim, Bamba je u 24. minutu izjednačio na 1:1. 

Hetafe je na isteku pola časa igre ostao sa igračem manje pošto je Duarte zaradio drugi žuti i automatski crveni karton. Ali, samo tri minuta kasnije, novi šok za Seltu - Majoral je asistirao, a Grinvud postigao prvi gol od kako se posle godinu i po dana vratio fudbalu. 


Selta je brojčanu prednost uspela da iskoristi u 43. minutu kada je Larsen pogodio za 2:2. 

Očekivalo se da će tim Rafaela Beniteza u nastavku uspeti da slomi otpor Hetafea, ali svi znamo kako se u ovakvim situacijama brani Bordalasova ekipa. 

Gostujući trener je dodatno ojačao defanzivni blok uvođenjem Arambarija umesto Grinvuda, pa je Hetafe doslovno parkirao autobus. Selta je napadala, imala preko 20 udaraca ka golu, ali bez uspeha. 

U drugom susretu, Alaves i Betis su remizirali rezultatom 1:1. 

U Baskiji su oba gola pala u razmaku od tri minuta. U 32. minutu Perez je doneo prednost Betisu, a u 35. Beljerin je postigao autogol za 1:1. 

Alaves je u drugom delu bio bolji rival, imao je više udaraca, a u poslednjim trenucima Betis je ostao sa igračem manje, pošto je crveni karton zaradio Vilijan Žoze. 

Ipak, promene više nije bilo, pa je Betis zadovoljniji ovim bodom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke