Grizman pokorio Viljareal, Barselona nastavlja poteru za titulu

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 25.04.2021.
18:06
Izvor: Sportske.net

Francuz imao dan.

 EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone ostvarili su važnu pobedu na gostovanju Viljarealu 2:1 u derbiju 32. kola španske La Lige koji je obeležila izvanredna partija dvostrukog strelca Antoana Grizmana.

Počelo je uzbudljivo pred golom Viljareala, ali se prvi put na meču tresla mreža gostujućeg tima.

Viljareal je poveo u 26. minutu golom Samjuela Čukvuezea, koji je prevario levog beka Barselone Đordija Albu, a potom i golmana katalonskog kluba Ter Štegena.

Radost domaćih trajala je svega dva minuta pošto je prvi od dva gola na meču Grizman postigao već u 28. minutu nakon sjajnog loba posle prodora sa desne strane.

Do kraja poluvremena Francuz je u potpunosti preokrenuo rezultat kada je u 35. minutu iskoristio poklon defanzivca Viljareala.

U drugom poluvremenu izabranici Ronalda Kumana su održavali prednost od jednog gola, a na putu ka tom cilju pomogao im je i vezista domaćih Manuel Trigeros direktnim isključenjen u 65. minutu.

Barselona se ovom pobedom izjednačila sa drugolasiranim Real Madridom, pa oba tima imaju po 71 bod, dva manje od lidera Atletiko Madrida.

Viljareal je u nedelji uoči polufinala Lige Evrope protiv Arsenala stigao do drugog uzastopnog poraza ostavši na sedmom mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke