Grizman vodio 'Jorgandžije' do pobede u gradskom derbiju

Autor: Boban Filipović
subota 24.01.2015.
21:48
Izvor: Sportske.net

Atletiko Madrid savladao Rajo Valjekano na 'Visente Kalderonu' i ostaće na trećoj poziciji na tabeli nakon 20. kola španske Primere. Utakmicu su obeležili dvostruki strelac Antoan Grizman, ali i grube greške poslednje linije odbrane komšija iz prestoničko

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Aktuelni šampion Španije je ofanzivno orjnetisan ušao u meč što je donelo rezultat već nakon 12 minuta igre.

Odbrana 'Pčelica' je kiksnula, Antoan Grizman to ne prašta, 1:0 za 'Kolćonjerose'.

Več deset minuta kasnije isti igrač ponovo postiže gol. Mandžukić je spustio loptu glavom francuskom reprezentativcu, a on je zakucava u mrežu, 2:0. To je Grizmanu bio 50. gol u španskoj Primeri u karijeri čime je postao tek treći Francuz u istoriji kome je to pošlo za rukom. Time mogu da se pohvale samo još Larbi Benbarek i Karim Benzema.

Rajo se vraća u utakmicu deset minuta pre odlaska na odmor, Kakuta je proigrao Roberta Trashorsa koji maestralno završava akciju i smanjuje na 2:1, što je bio rezultat posle prvih 45 minuta igre na popularnoj 'Tvrđavi'.

Grizman i Turan su glavni akteri na terenu početkom drugog poluvremena koje je proteklo u dominaciji domaćina, ali 'Jorgandžije' ponovo stiču dva gola prednosti zahvaljujući novoj lošoj intervenciji odbrane gostiju iz predgrađa Madrida.

Manućo je trapavo reagovao nakon kornera Atletika i zatresao sopstvenu mrežu, 3:1. Igrao se 56. minut.

Do kraja utakmice četa Ćola Simeonea rutinski privodi posao kraju, poslednjih 20-ak minuta na terenu je proveo i Fernendo Tores, 'El Ninjo je ušao u igru umesto Mandžukića, ali velikih šansi nije bilo, samim tim ni promene rezultata.

Spain Soccer La Liga

'Jorgandžije' će ostati treće na tabeli Primere nakon 20-og kola, Valjekano je 10-ti i mogao bi da sklizne samo u slučaju da Selta sutra slavi u gostima Hetafeu.

Najzanimljivije detalje sa 'Visente Kalderona' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Diego Forlán Corazzo
Saturday, 24.01.2015
23:26

Vazna pobeda. Grizman polako ali sigurno opravdava kako novac tako i taj broj 7 na dresu. VAMOS ATLETI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
arthaslichking
Saturday, 24.01.2015
23:59

Ispravi me ako gresim ali mislim da je vama 9-ka legendarni broj? I cestitke na pobedi, zasluzeno.

avatar
Diego Forlán Corazzo
Monday, 26.01.2015
11:15

Hvala na cestitkama pre svega, a za 9-ku bi se moglo reci da je legendaran broj s obzirom da su je nosili Vilja, Falkao, Luis Garsija, Tores, Haselbajnk, Vijeri, Ensajder, Penev, a koliko sam cuo i procitao i Hugo Sancez, Luis Aragones, Vava i Adrijan Eskudero, ali sedmicu sam nosio veliki Ja pa sam zato rekao ovo za Grizmana.