Grujić ne odustaje od cilja, Klop mu dao "pozitivan signal"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.10.2018.
13:06
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Liverpula Marko Grujić poručio je da i dalje veruje u ostvarenje svog sna i otkrio kako mu je Jirgen Klop dokazao da ne sme da odustane.

Epa/Felipe Trueba
Epa/Felipe Trueba

Povezane vesti

Kada je početkom janura 2016. godine obelodanjeno da je Liverpul angažovao Marka Grujića i da će od sezone 2016/2017 srpski fudbaler obući dres slavnog engleskog kluba, bilo je jasno da Gruju čeka period dokazivanja i borba za mesto u timu.

Vrlo brzo je postalo jasno da Grujića čeka težak posao, pa je za njegovo dobro odlučeno da se preseli na pozajmicu u Kardif. Prethodnog leta ponovo je dobio ponudu kluba iz Velsa, ali i mnogo drugih, a na kraju je Jirgen Klop odlučio da je najbolje da tekuću sezonu Gruja provede u Herti.

"Uživam u Berlinu i za sada mogu da kažem da je odluka o dolasku ovde bila dobra", počeo je priču za "Liverpul Eho" Marko Grujić.

Srpski internacionalac priznao je da ne odustaje od ideje da jednog dana postane standardni prvotimac Liverpula, kao i da od menadžera Jirgena Klopa dobija pozitivne signale.

"Kada sam posle utakmica ostajao u svlačionici stizale su poruke od menadžera i medicinskog tima. To je dobar znak da im je stalo i da misle na mene", rekao je Grujić i dodao,

"Imao sam plan da jednog dana zaigram za Liverpul i on je još uvek aktuelan. Nije lako jer se radi o jednom od najvećih klubova na svetu. Ali svako od nas ima svoj put. Mislim da mi u ovim godinama igranje u Bundesligi može pomoći da stignem do cilja - da jednog dana postanem standardni prvotimac Liverpula", poručio je Grujić.

Marko Grujić je odmah po dolasku u Hertu postao standardan prvotimac, ali ga je povreda ligamenata skočnog zgloba izbacila iz ritma.

"Za vreme boravka u Engleskoj video sam šta je neophodno da radim svake nedelje. Treniram naporno. Bundesliga je sjajna za razvoj mladih igrača. Stil igre je sličan kao u Premijer ligi", kazao je Grujić.

Prošle nedelje Marko Grujić je počeo sa laganim treninzima, pa se uskoro očekuje i njegov povratak na teren.

"Srećan sam ovde, dobro je sve počelo samo je ta povreda pokvarila utisak. Sada je bolje, ponovo trčim i čeka me rad sa loptom. Uskoro ću ponovo trenirati sa ostatkom ekipe, a na treneru je da odluči kada ću ponovo zaigrati. Nadam se sledećeg vikenda. Ne mogu da dočekam trenutak da se vratim na teren", zaključio je Marko Grujić.

Liverpul će večeras na "Enfildu" ugostiti bivši klub Marka Grujića od kojeg je pre dve i po godine otkupio mladog vezistu za sumu od 5.1 milion funti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke