Grujića baš nije htelo, a ništa bolje nije ni Milanu - Portov krupan korak ka evropskom proleću

Autor: Nemanja Janošev
sreda 03.11.2021.
20:39
Izvor: Sportske.net

Potpuni kontrast Piolijevog tima u odnosu na izdanja u prvenstvu.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana i Porta odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) utakmicu 4. kola grupne faze Lige šampiona.

Odlična utakmica na polupraznom "San Siru", s akcentom na prvo poluvreme, gde je Porto propustio nekoliko sjajnih šansi. Glavni "krivac" za to bio je odlični golman "rosonera" Ćiprijan Tatarušanu.

Nije se dugo čekalo na prvi pogodak. Visoki presing fudbalera Serža Konseisaa prilikom pokušaja Milana da iznesu loptu - urodio je plodom. Marko Grujić je bio uporan u nameri da otme loptu Ismaelu Benaseru. Marokanac je kiksnuo, a srpski vezista je odneo loptu i asistirao Luisu Dijazu za egzekuciju Kolumbijca koji se nedugo zatim još jednom mogao upisati.

Rumunski čuvar mreže Ćiprijan Tatarušanu izdvojio se u prvom poluvremenu kao junak Milana jer je uspeo da odbrani dva izuzetna pokušaja Marka Grujića nakon kornera. Visoki srpski vezni fudbaler gađao je glavom oba puta, ali je Tatarušanu demonstrirao odlične reflekse i sprečio je Portovu "petnaesticu" da se upiše. Posla je imao i Košta na drugoj strani nakon domišljatog pokušaja Olivijea Žirua sa distance. Plasirao je loptu Francuz, ali parada Košte bila je fantastična.

Tempo je u drugom delu opao,Milan je stigao do izjednačenja nakon što je loptu u sopstvenu mrežu smestio Šansel Mbemba nakon pokušaja Kalulua, da bi i Zlatan Ibrahimović nešto kasnije došao do realizacije posle dodavanja Rafaela Leaa. Međutim, Brazilac je prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ovaj rezultat nikako ne ide naruku igračima Stefana Piolija. I dalje su bez pobede u Ligi šampiona, ovo im je prvi remi, te za razliku od Serije A, igraju veoma loše u eliti. S druge strane, Porto je došao do četvrtog poena i pred duele ova dva tima sa Liverpulom i Atletiko Madridom ulaze u značajno boljoj poziciji u odnosu na Milaneze.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke