Grujićevi teški dani na "Dragau" - Izgubljeno mesto u timu i reprezentaciji pred EURO!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 08.04.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Pao je u "drugi plan".

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Izgledalo je da će Marko Grujić biti jedan od sigurnih "orlova" na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za EURO u Nemačkoj.

Bio je vezista Porta standardni deo reprezentacija u kvalifikacijama, ali ga nije bilo na poslednje dve pripremne utakmice protiv Rusije i Kipra prošlog marta, i to sa razlogom.

Grujićeva klupska karijera je u velikom padu. Nekadašnji fudbaler Liverpula, koji provodi svoju četvrtu sezonu na "Dragau" noseći dres Porta poptuno je pao u drugi plan kod trenera Serža Konseisaa.

Srpski fudbaler ima veoma malu minutažu od starta 2024. godine. Grujić je samo jednom bio starter, još petog januara kada je bio i najbolje ocenjeni igrač u prvenstvenom remiju protiv Boavište (1:1).

Od te utakmice Srbin više nije bio u startnih 11, a na terenu se našao samo u četiri navrata, od toga dva puta je proveo samo po minut.

Šutirao je i pogodio Beograđanin penal za "zmajeve" u penal-seriji osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala, tada je ušao u igru pred produžetke, a njegov tim na kraju eliminisan. To mu je bila i poslenja ozbiljnija uloga u ekipi.

Teško da ćemo Grujića gledati na Evropskom prvenstvu ukoliko se do kraja sezone ne izbori za veću minutažu i uđe u bolju formu. Porto je izgubio šanse da osvoji titulu, ima čak 13 bodova manje od Sportinga, te bi Konseisao mogao da promeša karte i da novu priliku Srbinu.

U suprotnom selektor Dragan Stojković Piksi izgubiće jednog od aduta za EURO.

Grujić ima ugovor sa Portom do leta 2026. godine, ali bi već narednog leta mogao da promeni sredinu, jer ovako ne ide.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke