Grupa E - Atletiko odneo bodove sa vrelog ''De Kajpa'' i zadržao prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.11.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Španski tim potvrdio kvalitet.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

U Grupi E, u kojoj je ranije večeras Lacio u Rimu savladao Šahtjor sa 2:0, madridski Atletiko je uspeo da sačuva prvo mesto, pobedom nad Fejenordom u Roterdamu sa 3:1.

Uz gromoglasnu podršku sa tribina prepunog ''De Kajpa'', Fejenord je pokušao da od samog starta izvrši pritisak na protivničkoj polovini, imao je inicijativu, ali je Atletiko uz dosta sreće poveo u 14. minutu meča. 

Posle Grizmanovog kornera sa leve strane, lopta se odbila izvan kaznenog prostora, odakle je dubinska lopta upućena ka petercu domaćih, Vitsel je krenuo na tu loptu, pa stao, što je iznenadilo Gertruidu od koga se lopta odbija u mrežu golmana Bajlova - autogol za 0:1.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme, a u nastavku je Atletiko uspeo i da duplira tu prednost. Tek što je ušao u igru umesto Ljorentea, Barios je u 57. minutu asistirao za Hermosa koji maestralnom reakcijom iskosa sa leve strane šalje loptu u suprotni ugao gola golmana Oblaka - 0:2!

Nadu Fejenordu vratio je Vifer posle kornera koji je Ivanušec izveo sa desne strane, smanjili su domaći tada na 1:2, ali je Atletiko uzvratio u 81. minutu iz slobodnog udarca koji je izveo Molina iskosa sa leve strane. Tu loptu je glavom u kaznenom prostoru domaćih zakačio Himenez i prevario svog golmana za konačnih 1:3.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke