Grupa F - Ibra nemoćan protiv Barsinog trilinga, Ajaks razbio Kiprane!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.12.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Poznat je rasplet i u Grupi F Lige šampiona. Barselona sa prvog mesta ide u osminu finala, ispred Pari Sen Žermena. Ajaks ubedljivim trijumfom nad APOEL-om izborio plasman u Ligu Evrope.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Grupa F:

Ajaks – APOEL 4:0

Barselona – Pari Sen Žermen 3:1


Duel Barselone i PSŽ-a bio je večeras u centru pažnje u okviru Grupe F. Bila je to borba za prvo mesto u Grupi, a izborili su ga Katalonci!

Gosti su bolje ušli u meč, i već posle 15 minuta igre, Zlatan Ibrahimović je sjajno reagovao u kaznenom prostoru Barse i bez oklevanja, udarcem iz prve, poslao loptu u mrežu - 0:1.

Kamp Nou je utišan, ali samo na kratko. Svega četiri minuta je potrajalo vođstvo ''Svetaca'', a onda je Leo Mesi krunisao odličan centaršut Luisa Suareza sa leve strane i na drugoj stativi prihvatio loptu i prosledio je u mrežu 1-1.

Kako smo već i objavili, to je bio Mesijev 75. gol u Ligi šampiona, a 76. u svim evropskim takmičenjima, pa je i na tom polju dostigao legendarnog Raula.

Činilo se da će taj rezultat ostati na snazi i do kraja prvog poluvremena, ali je Nejmar u 41. minutu izveo najlepši potez, poslao je sa 25 metara neodbranjivi projektil u mrežu ''Svetaca'', za potpuni preokret - 2:1!

A da utisak bude kompletan kad su napadači barselone u pitanju, pobrinuo se i Luis Suarez, koji je u 77. minutu otklonio sve dileme oko pobednika ovog meča i pobednika ove grupe - 3:1!

Golovi OVDE!

U isto vreme u Amsterdamu, Ajaks i APOEL su vodili odlučujuću bitku za opstanak u Evropi, odnosno plasman u Ligu Evrope. ''Kopljanicima'' je bio dovoljan i bod, ali su u finišu prvog poluvremena uspeli i da povedu golom Šenea iz jedanaesterca - 1:0.

To je bio samo početak goleade domaćeg tima, pošto je početkom drugog poluvremena Šene pogodio i iz igre, duplirao prednost Ajaksa, da bi sudbinu gostiju definitivno zapečatio Klasen, svojim pogotkom u 53. minutu, za nedostižnih 3-0.

Pobedu je u 77. minutu meča još ubedljivijom učinio Milik za konačnih 4:0 za Ajaks!

Tabela: Barselona 15, PSŽ 13, Ajaks 5, APOEL 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 10.12.2014
23:45

Bravo Luco, taktika odlicna! Bartra igrac utakmice za mene. Mes Que Un Club

avatar
Don Andres
Wednesday, 10.12.2014
23:55

definitivno. mene je bartra odusevio.odlican u startovima. sjajna tehnika. brz. izuzetna partija.
slazem se i za taktiku. jako zanimljiva i sto je najbitnije, veceras, ucinkovita.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Thursday, 11.12.2014
14:46

ne ekipe nego ekipa,samo real madrid,odigrao je samo 40 utakmica u ligi sampiona,nijedan igrac ne bi osvojio ls sa realom kad je igrao bekam,bili su busni kao sir kroz sredinu,isto tako mesi nije osvojio sp sa argentinom jer argentina nije brazil u ronaldovo vreme kao sto ni real sa bekamom nije barselona u gvardiolinom periodu,ronaldo je igrao sjajno u sezoni kada je real je igrao polu finale i ispao od juventusa,ja kao navijac juventusa kazem da je juve bas te veceri odigrao najbolju utakmicu od kad ih pratim 16 17 godina,real je bio odlican sa makeleleom ali juventus i bufon su stali na put!

avatar
Don Andres
Thursday, 11.12.2014
12:22

ali zasto kvalitetom nije izborio da mu ekipe budu ozbiljni konkurenti u ls. sve na isto dodje. nije je osvojio i tacka. a deceniju je bio u evropi.
nije a bilo protiv tih timova jer su murinjovi 'pit bulovi' isli da mu slome noge. dao je golove u 2 finala. 4 puta zaredom bio najbolji strijelac. najvise het trikova u ls. najvise golova u istoriji ls itd, i jos jednom, vise od 90 golova u godini. a uz sve to ima vise asistencija od inieste i cavija zajedno

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Thursday, 11.12.2014
02:44

sto se tice brazilca ronalda decko,on je samo sa realom igrao ls i jednu sezonu sa interom tako da ne znas o cemu pricas,inter nije bio medju 6 najjaca na svetu,a real sa bekamom masina sa primanje golova,kazes mesi zasluzan,pada to u vodu znamo sta je postigla okosnica spanije od igraca barselone i cime je molim te mesi zasluzan sto je barsa izbacila celzi 2009,cak i sto sudija nije sudio sve one penale opet bi ispali da taj sa tvoje slike nije zabio u poslednjoj sekundi,nigde ga nikad nije bilo protiv celzija i intera,trofeje je osvajao gvadiola,barselona,pre svega tika taka za koju jos nije bilo resenja a ne mesi

avatar
Slim Shady
Thursday, 11.12.2014
00:04

Luis Eksperiment Enrike ... :) Idalje me ne mogu ubijediti da će imati dobre rezultate ove sezone. Mislim da je Buskest odigrao najbolju utakmicu u sezoni, Bartra dobar ali još "mekan", eh da su mu Maskeranova *uda.