Grupa G - "Đetići" se obrukali, Ibra gledao remi Švedske i Rusije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.10.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Utakmicama drugog kola u grupi "G" nastavljena je borba za plasman na EURO 2016. Derbi susret igran je u Solni gde su Švedska i Rusija podelili plen, a Crna Gora se obrukala pošto se iz Lihtenštajna vratila sa jednim bodom.

Beta/AP Photo/Claudio Bresciani
Beta/AP Photo/Claudio Bresciani

Povezane vesti

Borba za bodove koji vode do plasmana na Evropsko prvenstvo u fudbalu večeras je u kvalifikacionoj grupi "G" nastavljena utakmicama drugog kola.

Derbi drugog kola u grupi "G" odigran je u Solni, na "Areni Prijateljstva" gde je Švedska ugostila organizatora narednom Mundijala.

Nakon remija koji su u prvom kolu upisali u duelu sa Austrijom, Šveđani su večeras još jednom podelili plen sa rivalom, pošto su remizirali sa Rusima rezultatom 1:1 (0:1).

Četa Fabija Kapela došla je u goste Šveđanima sa namerom da ostane neporažena i u tome je uspela, pogotovu zahvaljujući ranom vođstvu do kojeg su Rusi stigli u 10. minutu preko Kokorina.

Brz kontranapad Kokorin je pretvorio u vođstvo preciznim udarcem po zemlji sa dvadesetak metara a ispostavilo se da je taj pogodak doneo Rusiji važan bod i ostanak na liderskoj poziciji na tabeli grupe "G".

Švedska je već u 13. minutu mogla do izjednačenja ali je Larsonov udarac sa bele tačke fantastičnom rekacijom ukrotio Igor Akinfeev pa do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Nastojali su domaći da dođu do izjednačujućeg gola i eventualnog preokreta a kada je Toivonen pogodio mrežu gostiju u 49. minutu činilo se da će "Vikinzi" uspeti u svojim namerama.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako je domaćin bio dominantniji a Zlatan Ibrahimović propustio je duel sa Rusijom zbog ranijih problema sa povredama.

Sweden Russia Soccer Euro 2016

U istoj grupi večeras su se sastali Lihtenštajn i Crna Gora koja se propisno obrukala jer nije uspela da postigne gol na gostovanju jednoj od najlošijih reprezentacija Evrope.


Prvotimac FK Partizan Petar Grbić proveo je na terenu 15 minuta ali nije uspeo da donese "Sokolovima" makar jedan gol kojim bi upisali nova tri boda.

Najveći profiter remija u Švedskoj i Lihtenštajnu bili su Austrijanci koji su rezultatom 1:2 (1:1) savladala Moldaviju.

Gosti su do prednosti stigli golom Davida Alabe iz penala a Moldavija je na isti način uzvratila u 27. minutu. Pobedu Austriji doneo je Marko Janko u 51. minutu a isti igrač isključen je u 82. minutu susreta.

Grupa G

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke