Grupa G - Da se zna ko je šampion Evrope! Lajpcigu malo i 2:0 na ''Etihadu''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.11.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret Mančster sitija, za overu prvog mesta u Zvezdinoj grupi.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Dok su Jang bojs i Crvena zvezda večeras u Bernu vodili borbu za treće mesto u Grupi G, Mančester siti je želeo da potvrdi prvu poziciju, ali mu je ekipa RB Lajpciga prilično otežala taj posao.

Na poluvremenu su gosti iz Nemačke vodili sa 2:0, ali je nastavak meča pripao ''građanima'' koji su uspeli da ostvare rezultat koji im osigurava prolaz dalje sa prvog mesta u grupi.  

Na kraju, 3:2 za Mančester siti, a junak trijumfa bio je Fil Foden.

Igrao se 13. minut meča i mat u dva poteza za vođstvo gostiju! Golman Blasvič je ispucao loptu iz svog kaznenog prostora ka Opendi koji je izbegao ofsajd-zamku, ekspresno došao u situaciju jedan na jedan sa Ortegom i rutinski ga savladao za 0:1.

Još veći šok za navijače Mančester sitija Openda je režirao dvadeset minuta kasnije kada je svojim drugim golom duplirao prednost gostiju - 0:2! Bila je to odlična kontra Opende koji je prihvatio loptu na svojoj polovini uz levu aut-liniju, a onda protutnjao do kaznenog prostora i još jednom savladao golmana Mančester sitija za 0:2.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle deset minuta igre u nastavku, domaći su uspeli da se rezultatski vrate u igru. Foden je kroz sredinu lepo asistirao za Erlinga Halanda koji je ušao u kazneni prostor i sapetnaestak metara savladao golmana Blasviča za 1:2.

Petnaest minuta kasnije, Fil Foden je posle asistencije stigao i do svog pogotka u ovom meču, a ovoga puta je u ulozi asistenta bio Joško Gvardiol - 2:2. Hrvatski reprezentativac je sa leve strane pronašao Fodena u šesnaestercu gostiju, a ovaj je pored trojice protivničkih igrača uspeo da nađe put ka mreži rivala - 2:2!

Za potpuni preokret se pobrinuo Julijan Alvarez u 87. minutu, posle još jedne asistencije večeras sjajnog Fila Fodena - 3:2!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke