Grupa G - U Gelzenkirhenu pukla "petarda, Sporting izbacio Maribor!

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.11.2014.
23:25
Izvor: Sportske.net

Čelsi zalepio pravi šamar Robertu Di Mateu i Šalkeu, na stadionu "Alvalade" havarija reflektora, utakmica nastavljena posle 45 minuta, Sporting na kraju izbacio Maribor.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

U Gelzenkirhenu blic-krig, ali u engleskoj verziji.

Šalke se lako predao protiv moćnog Čelsija, a "kraljevski plavi" su načeti već u drugom minutu. Posle kornera najviši je Teri, 1:0 za goste. Bio je to početak kraja domaćih, nisu uspevali da ugroze Kurtou, usledila je surova završnica do poluvremena. Fabregas i Azara su izigrali odbranu Nemaca, onda je Vilijan šutirao, lopta je ispod golmana Farmana završila u mreži. Do kraja je Kirhner potrudio da savlada svog čuvara mreže, drugo poluvreme je praktično bilo formalnost.

Bane Ivanović je imao šansu da se upiše u strelce, ali nije uspeo da donese poker "Plavcima". Ono što nije učinio Srbin jeste Drogba, Vilijan je završio veći deo posla, Afrikancu je ostalo da rutinski zatrese mrežu, 0:4! Odmah u narednom napadu i peti gol, sada je Drogba asistent, Ramireš je strelac, "petarda"!

Čelsi je završio posao, osvojio prvo mesto u grupi, duel sa Sportingom ne znači ništa za Murinja i njegov tim, biće nosioci na žrebu osmine finala.

Golove iz Gelzenkirhena možete videti ovde.

Na "Alvalade" je Sporting dobro pritisnuo Slovence u prvom delu. Maribor je imao problema sa brzim napadačima "Lavova", nakon desetak minuta Mane posle akcije Džefersona uspeva da savlada Handanovića. Isti igrač je pogodio prečku, a onda je posle pola sata domaćin duplirao vođstvo. Nani je zalamao u kaznenom prostoru, odbrana gostiju nije kupila žeton za vožnju, nasedali su na finte nekadašnjeg igrača Junajteda koji je na kraju našao put do mreže. Predivan gol, 2:0 za Sporting.

Nisu se predavale "Viole", iz jedne od retkih dobrih akcija su u finišu prvog poluvremena smanjili rezultat. Probio je po boku Mejač, Džeferson je zatresao svoju mrežu, vraćena neizvesnost u Lisabonu.

Drugo poluvreme je kasnilo, problem sa reflektorima, neuobičajena situacija u Ligi šampiona.

U potpunosti je Sporting bio bolja ekipa u drugom delu, a prvi gol u drugom delu igre postignut je u 65. minutu i delo je Islama Slimanija. Odlično je ušao u šesnaesterac, primio loptu od svog saigrača i lagano savladao Handanoviča.

Mogao je ovaj fudbaler da postigne još jedan gol, ali mu to nije pošlo za rukom. Visoko je skočio i opalio ka golu, ali je Handanovič ovog puta bio siguran.

Imali su još prilika igrači Sportinga do samog kraja meča, Mario, Kariljo i Nani su morali mnogo bolje da reaguju, a Fredi Montero je propustio zicer samo dva minuta pred kraja, tako da je ostalo 3:1 u korist domaćih.


Šalke - Čelsi 0:5
Sporting - Maribor 3:1

Čelsi 11
Sporting 7
Šalke 5
Maribor 3

U poslednjem kolu će Portugalci u London, a Nemci na "Ljudski vrt. Maribor ima samo šanse za plasman u LE, dok će u drugi krug LŠ pokušati da se plasiraju fudbaleri Sportinga i Šalkea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
superfrankielamps
Tuesday, 25.11.2014
23:47

MA ne moze Celsi da pobijedi Salke,Bundes liga je jaca od Engleske...Ovo je sad neka greska bila,realan je rezultat iz prve utakmice kad je bio X :)

avatar
PakyCFC
Wednesday, 26.11.2014
13:44

Ma ne može se Bundesliga porediti sa Engleskom.