Grupa H - Preokret Barse, Žoao Feliks presudio Portu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.11.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Loše je počelo za dmaće, ali Barsa je pokazala da je najbolja kada je najteže.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Večerašnji program u Grupi H počeo je pobedom Šahtjora nad poslednjeplasiranim Antverpom od 1:0, a peto kolo u ovoj grupi kompletirao je duel dve prvoplasirane ekipe, Barselone i Porta.

Barsa je pred svojim navijačima slavila sa 2:1 posle preokreta i tako se učvrstila na prvoj poziciji sa tri boda više od večerašnjeg rivala.

Na isteku prvih pola sata igre Porto je poveo. Akcija gostiju je tekla po levoj strani, lopta je zatim stigla na ivicu kaznenog prostora, usldio je udarac koji je Penja kratko odbio, ali samo do Pepea koji je taj odbtak sproveo u mrežu - 0:1.

Ali, samo dva minuta kasnije Barsa je izjednačila. Žoao Kanselo je primio loptu na levoj strani terena, gde mu je ostavljeno previše prostora. On to koristi, ulazi u kazneni prostor i iskosa sa leve strane šalje neodbranjiv udarac u suprotni ugao - 1:1.

Rasplamsala se borba u tim trenucima, ali promene rezultata do kraja prvog poluvremena nije bilo. 

Ali, posle samo 12 minuta igre u nastavku meča, osporavani Žoao Feliks donosi preokret Barseloni, a ispostavilo se i veoma važnu pobedu!

Ponovo je ključnu ulogu imao Kanselo, koji je ovoga puta bio u ulozi asistenta, sa leve strane je poslao loptu u kazneni prostor, gde je Feliks sjajno reagovao i savladao golmana Koštu - 2:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke