Grupa H - Portov šuterski trening, remi u Bilbau!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.09.2014.
22:44
Izvor: Sportske.net

Samo je Porto večeras bio efikasan kad je u pitanju Grupa H Lige šampiona. Portugalci deklasirali BATE Borisov na svom terenu, a Šahtjor na San mamesu izvukao bod.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

PORTO - BATE BORISOV 6-0

Kako i sam rezultat pokazuje, u Portu je viđena ''igra mačke i miša'', a u glavnoj ulozi bio je večeras veoma raspoloženi Jacin Brahimi, koji je izrešetao mrežu golmana gostiju Černika.

Brahimiju je trebalo samo pet minuta da svoj tim dovede u vođstvo, i to posle odličnog solo prodora, iskosa sa leve strane.

Gosti iz Belorusije nisu imali adekvatan odgovor, a na isteku prvih pola sata igre Brahimi je još jednom ''promešao'' odbrani gostiju i još jednim snažnim i preciznim šutem zatresao mrežu - 2:0.

Samo pet minuta kasnije, još jedna lopta završila je u mreži gostiju. Ovog puta je Danilo probio po desnoj strani, centrirao pored našeg Filipa Mladenovića, a na pravom mestu bio je Džekson Martinez i na semaforu je 3-0.

Nastavak meča je bio samo formalnost, ali domaći nisu posustajali. Pogotovo Brahimi, koji je u 57. minutu iz slobodnog udarca postigao još jedan prelepi gol.

Do kraja su pobedu Portugalaca još ubedljivijom učinili Adrijan u 61. i Abubakar u 76. minutu za konačnih 6-0!


BILBAO - ŠAHTJOR 0-0

Zanimljiv duel viđen je i na San Mamesu, ali su nedostajali golovi. Baskijci su odlično ušli u meč, preko Mikela Rika su u uvodnim minutima meča imali dve prilike, ali su se gosti odbranili.

Zatim je bilo pretnji i pred golom domaćih, preko Srne i Stepanenka, ali se istakao i golman Bilbaa Iraizoz.

Domaći su u nastavku meča bili nešto opasniji rival, šanse su imali i Ibai Gomez i Laporte, na drugoj strani je pretio i Luiz Adrijano, pa Daglas Košta, ali su mreže ostale netaknute.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke