Grupe B i C: Šok na San Siru, pričaće se o Čakiru, Liverpul moćan, pobedio i Dortmund

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.09.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Milan vodio posle prvog poluvremena, ali ostao sa igračem više i poklekao u nadoknadi vremena iz penala. Liverpul se prošetao Portom, Dortmundu dovoljan jedan gol za tri boda.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Grupa B

Milan - Atletiko 1:2

Dva različita poluvremena na ''San Siru'', pre svega zbog toga što je Milan veći deo meča odigrao sa fudbalerom manje na terenu. Prvu stopostotnu priliku za Milan imao je Ante Rebić u 19. minutu meča. Dijaz mu je izvanredno poslao loptu kroz sredinu, hrvatski napadač je izbio sam ispred Oblaka, ali je golman Atletika sjajnom intervencijom spasao siguran gol.

Usledio je korner posle koga je lopta nakratko izbačena iz kaznenog prostora, ali onda raspoloženi Dijaz pravi pometnju u kaznenom prostoru Atletika, na kraju pronašao Leaa koji snažnim i preciznim udarcem po zemlji pogađa donji desni ugao Oblakovog gola - 1:0.

Međutim, samo devet minuta kasnije Milan ulazi u kadrovske probleme zbog diskutabilne odluke sudije Čakira da pokaže drugi žuti karton Kesiju. To je uslovilo da već u 34. minutu Rebić izađe iz igre, a priliku da zaigra dobio je Tonali.

Ali, izuzev jedne prilike Suareza, Atletiko do kraja prvog poluvremena nije bio blizu izjednačenja. Suarez je pripretio i početkom drugog, opet nije bio precizan, ali novi problem za Milan bila je povreda Dijaza koga je u 57. minutu zamenio Žiru.

Kako se meč bližio završnici, primetna je bila sve veća nervoza na terenu, a u 69. minutu je došlo do bliskog susreta suareza i golmana Menjana koji je bio besan na napadača Atletika koji ga je nagazio na šaku u pokušaju da dođe do lopte.

Naravno, Atletiko je u drugom poluvremenu konstantno imao inicijativu koja im je donela rezultat u 85. minutu kada je Renan centrirao sa leve strane, a Grizman zahvatio loptu i poslao je u mrežu za 1:1.

Mogao je Milan da uzvrati već u narednom minutu, ali je Florenci poslao loptu tik pored desne stative.

Sudija Čakir je potom produžio meč za šest minuta, a tokom nadoknade vremena dosudio je jedanaesterac za Atletiko zbog igranja rukom Kalulua. Postavlja se pitanje da li je i Lemara lopta pogodila u ruku u istom trenutku, ali posle VAR provere potvrđena je Čakirova odluka.

Luis Suarez je izveo jedanaesterac, po sredini, po zemlji za preokret i pobedu Atletika! Njemu je ovo prvi gol na gostovanjima u Ligi šampiona posle šest godina.

Porto - Liverpul 1:5

''Redsi'' mnogo bolji večeras, a domaći su i sami kumovali ovako ubedljivom porazu ''jeftino'' primljenim golovima. Liverpul je poveo u 18. minutu meča. Džons je prošao po levoj strani, potom dobro šutirao, golman dokaćih je kratko odbio loptu, ali ona pogađa Salaha i završava u mreži - 0:1.

Sadio Mane je u 42. minutu meča oboren isped kaznenog prostora portugalskog tima, a slobodan udarac sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane je odlično izveo Henderson, ali je golman Porta odličnom intervencijom izbio loptu u korner.

I kada se činilo da će Liverpul sa minimalnom prednošću na odmor, ona je duplirana u 45. minutu. Milner je sa desne strane centrirao u peterac, gde se golman Diogo Košta nije sporazumeo sa Kardosom i lopta između njih dolazi do Manea koji se ušetao u gol za 0:2.

U nastavku, kako se i očekivalo, Liverpul je rutinski završio posao, uz još ubedljiviju prednost.

Na treći gol se čekalo do 60. minuta kada je još jednom pogodio Mohamed Salah, a domaći do svog jedninog gola večeras stižu petnaest minuta kasnije preko Taremija.

Ali, samo tri minuta kasnije još jedan kiks golmana Dioga Košte koji  bistrčava u prazno van kaznenog prostora u pokušaju da preseče kontru Liverpula,ali Firmino je prihvatio tu loptu i potom je bez problema poslao u praznu mrežu - 1:4.

Ni tu se ''Redsi'' nisu zaustavili, a Firmino se pobrinuo i za ''petardu'' u 83. minutu meča, kada je posle neuspešnog pokušaja defanzivaca domaćih da izbiju loptu iz kaznenog prostora, iskoristio ukazanu priliku i u situaciji jedan na jedan još jednom zatresao mrežu - 1:5.
 
Tabela: Liverpul 6, Atletiko 4, Porto 1, Milan 0.

Grupa C

Dortmund - Sporting 1:0

Ranije danas: Ajaks - Bešiktaš 2:0

Posle rutinskog trijumfa Ajaksa, iznenađenje na svom terenu nije dozvolio ni Dortmund koji je bio bolji od portugalskog Sportinga. ''Milioneri'' su slavili sa 1:0, a gol odluke postigao je Malen u 37. minutu meča. Isti igrač je mrežu ostiju zatresao u u 74. minutu, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Slično se dogodilo i početkom drugog poluvremena kada nije priznat ni Rojsov pogodak.

U svakom slučaju, Dortmund bolji rival, zaslužena pobeda domaćeg tima.

Tabela: Ajaks i Dortmund po 6, Bešiktaš i Sporting bez bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke