Grupe D i H: Grizman junak ''Trikolora'', preokret BiH pa šok, Hrvati ubedljivi protiv komšija

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.09.2021.
22:41
Izvor: Sportske.net

Pet mečeva u ove dve grupe, svih pet pobeda domaćih selekcija.

Beta/AP Photo/Laurent Cirpiani
Beta/AP Photo/Laurent Cirpiani

Povezane vesti

Grupa D

Francuska - Finska 2:0
BiH - Kazahstan 2:2

Reprezentacija Francuske učvrstila se na vodećoj poziciji Grupe D pobedom nad Finskom, a čovek odluke bio je Antoan Grizman koji je postigao oba gola za pobednički tim.

Gosti su odolevali do 25. minuta, a onda je Benzema asistirao Grizmanu koji postiže vodeći gol. Prednost je duplirao početkom drugog poluvremena, u 54. minutu, a ovoga puta je Duboa bio u ulozi asistenta.

Za to vreme, reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je na pragu trijumfa u Zenici protiv Kazahstana. Meč je završen rezultatom 2:2, a sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Kazahstanci su poveli u 52. minutu posle kornera golom Kuata, a izjednačenje domaćima doneo je Miralem Pjanić, koji je iskoristio jedanaesterac u 71. minutu meča. Pjanić je zaslužan i za preokret u finišu meča, pošto je u 86. minutu asistirao Luki Menalu za pobedonosni gol.

I kada se očekivao trijumf ''Zmajeva'', u petom minutu nadoknade Kazahstanci dolaze do boda golom Zajnutdinova - 2:2!

Tabela: Francuska 12, Ukrajina 5, Finska 5, BiH 3, Kazahstan 3 boda.

Grupa H

Hrvatska - Slovenija 3:0
Rusija - Malta 2:0
Slovačka - Kipar 2:0

Hrvatska i Rusija nastavljaju mrtvu trku za prvo mesto u Grupi H posle novih pobeda koje su ostvarile večeras. Hrvatska je na splitskom ''Poljudu'' savladala Sloveniju u komšijskom derbiju sa 3:0. Marko Livaja je u 33. minutu bio na pravom mestu kada je jednu odbijenu loptu od stative sproveo u mrežu, a na  2:0 povisio je Pašalić u 66. minutu meča na asistenciju Perišića. Trijumf je još ubedljivijim učinio Vlašić u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Rusi su rezultatom 2:0 savladali Maltu. Smolov je u 10. minutu doveo ''Zbornaju'' u vođstvo, a pobedu je ''overio'' Bakajev u 84. minutu iz jedanaesterca.

I treća večerašnja utakmica u ovoj grupi je završena pobedom domaćina, Slovačka je savladala Kipar, a pobedu su joj doneli Šranc u 55. i Koščelnik u 78. minutu meča.

Tabela: Hrvatska 13, Rusija 13, Slovačka 9, Slovenija 7, Malta 4, Kipar 4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke