Grupe F i H: Juče Čempionšip, danas gol u LŠ, Birma video ubedljiv Juve, Čelsi slavi Lukakua!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.09.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Najefikasnije je bilo u Španiji!

EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO
EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa sigurno su otpočeli kampanju u Ligi šampiona pošto su savladali Malme na gostovanju sa 0:3 (0:3).

Prva pobeda za Juventus u ovoj sezoni stigla je tek posle skoro mesec dana od početka nove takmičarske godine. Za razliku od Serije A u Ligi šampiona im je krenulo znatno bolje. Doduše, naspram sebe su imali Malme, ali tri boda u grupi sa Čelsijem i Zenitom su upisana.

Domaći tim poklekao je nakon 23 minuta kada se sjajno snašao Aleks Sandro posle centaršuta Rodriga Bentankura. Pokušali jesu, ali uspeli nisu fudbaleri Jana Dala Tomasona. No, jeste Juve i to dva puta u 60 sekundi. Paulo Dibala je prvobitno realizovao penal, da bi već u narednom napadu Alvaro Morata bio spretan i rešio pitanje pobednika. Veljko Birmančević odigrao je prvih sat vremena duela.

U istoj grupi, Čelsi je dugo pokušavao da probije bedem Zenita i u tome su uspeli zahvaljujući, a kome drugom, nego Romeluu Lukakuu. Predivan centaršut Aspilikvete, lopta je dugo putovala, ali Kristjakov je loše procenio njen let, što napadač Lukakuove klase zna da iskoristi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Očekivano, goleada je viđena na "Keramika stadionu" gde je Viljareal ugostio Atalantu u najefikasnijem duelu večeri. Osvajač Lige Evrope i italijanski sastav sa "totalnim fudbalom" dele grupu sa Mančester junajtedom koji je poražen u Bernu.

I jedni i drugi su imali momente u kojima su igrali bolje od rivala i posle šest minuta Remo Frojler je doneo prednost gostima. Na svom debiju u Ligi šampiona upisao se Manu Trigeros, a isto je učinio i Arno Danžuma, prošlosezonski fudbaler engleskog drugoligaša Bornmuta. 

Konačan ishod postavio je Robin Gosens posle upućenog centaršuta Josipa Iličića i pokušaja Alekseja Mirančuka da je primiri. No, ona je stigla do Nemca koji je matirao Heronima Ruljija. Da Atalanta ostane neporažena na ovoj utakmici, pobrinuo se Gijom Muso koji je skinuo tri zicera Đeraru Morenu na meču, od čega poslednji u nadoknadi vremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke