Grupe I i J: Levandovski ne staje, ''minimalac'' Nemaca, Makedonci se raspucali

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.03.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u večerašnjim mečevima drugog kola kvalifikacija za Mundijal, u GrupamaI i J.

Beta/AP Photo/Laszlo Balogh
Beta/AP Photo/Laszlo Balogh

Povezane vesti

Grupa I

Poljska - Andora 3:0
San Marino - Mađarska 0:3

U ovoj grupi večeras nije bilo neizvesnosti, favoriti su rutinski ostvarili pobede, sve ostalo bi bilo senzacija.

Poljaci su na svom terenu ostvarili pobedu nad Andorom rezultatom 3:0, a meč je odlučio, naravno, Robert Levandovski koji je postigao prva dva gola za pobedničku ekipu. Na prvi gol se čekalo pola sata, a onda je Levandovski pogodio na asistenciju Ribusa. Rezultatom 1:0 ušlo se u drugo poluvreme, a posle deset minuta igre u nastavku, Levandovski postiže i drugi gol. Napadač Bajerna je nedugo zatim izašao iz igre, a Sviderski, koji ga je zamenio, u 88. minutu je postavio konačan rezultat - 3:0.

Za to vreme, Mađarska je istim rezultatom savladala domaću selekciju San Marina. Adam Šalai je u 13. minutu iz jedanaesterca doveo Mađare u vođstvo, a sedam minuta kasnije su iznudili još jedan penal, koji nije uspeo da realizuje Roland Salai. Za taj promašaj, on se iskupio u 71. minutu meča, kada je svojim golom povisio na 2:0. U samom finišu meča, još jedan penal za Mađare, koji je ovoga puta realizovao Nemanja Nikolić - 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa J

Rumunija - Nemačka 0:1
Severna Makedonija - Lihtenštajn 5:0

Duel Rumunije i Nemačke je bio u centru pažnje kada je u pitanju Grupa J, a ''Panceri'' su uspeli da opravdaju ulogu favorita. Trijumfovali su rezultatom 1:0,a gol odluke postigao je Serž Gnabri u 17. minutu meča.

Severna Makedonija je posle startnog poraza u Rumuniji, večeras u Skoplju imala lak posao protiv selekcije Lihtenštajna.

Vođstvo domaćima doneo je Bardi u sedmom minutu, a u drugom poluvremenu probudio se Trajkovski, koji je golovima u 51. i 54. minutu praktično rešio meč. Do kraja, Elmas je pogodio u 62. minutu, a dvadeset minuta kasnije Ilija Nestorovski je iz jedanaesterca postavio konačnih 5:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke