Gundoganove reči potpisuje svaki navijač Barse, trebalo bi i igrač!

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.04.2024.
08:18
Izvor: Sportske.net

Nemac vidno uznemiren...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone propustili su veliku priliku da se nakon pet sušnih godina domognu polufinala Lige šampiona.

Imala je Barselona 1:0 i u revanšu, ukupnih 4:2, ali je onda praktično "poklonila" Pari Sen Žermenu šansu da se vrati. Naravno, ključni trenutak bilo je isključenje Ronalda Arauha, ne samo zbog činjenice da je Barselona ostala sa igračem manje, već baš što je ostala bez njega, lidera odbrane i najboljeg defanzivca na terenu. 

Ilkaj Gundogan je preuzeo odgovornost da stane pred kamere i iskreno sumira utiske, u čemu nije bio blagonaklon ni prema svojim saigračima. 

"Veoma sam razočaran i ovo je frustrirajuće za nas zato što smo bili u veoma dobroj poziciji, ne samo posle prvog meča, već i nakon što smo poveli i u revanšu. Sve je bilo u našim rukama i onda smo sve to prelako prokockali i to je najteži deo ovog dvomeča", rekao je Gundogan. 

Na pitanje o sudijskim odlukama, Nemac je takođe imao odgovor.

"Ako ga je faulirao, onda je crveni karton, ali ja ne znam, nisam video usporeni snimak, vi znate bolje od mene. Teško je reći. U takvim ključnim trenucima moraš da budeš siguran da stižeš prvi do lopte. Bolje je i primiti gol, nego ostati sa igračem manje. Možda čak napadač ne bi ni stigao loptu ili ne bi rešio tu situaciju golom. Najteže je ostati sa igračem manje i na takav način dobiti crveni karton. Što se tiče penala koji sam tražio, bio sam u trku i igrač me je zapeo, postojao je kontakt i to sam rekao sudiji i dobio žuti karton", rekao je Gundogan, a onda se osvrnuo i gol Vitinje koji je prelomio meč.

"Još jedna greška. Trebalo je da izađemo i da ne dopustimo šut ka golu, a on je bio predugo sam. Imali su tri na tri iz kornera, onda se pojavio četvrti igrač i trebalo je bolje da reagujemo, potom je usledio dobar šut i njihov drugi gol. Opet nešto što je bilo potpuno nepotrebno u tom trenutku", naglasio je Gundogan.

Nemac je još jednom podvukao da se u Ligi šampiona svaka greška kažnjava i da je ovo teška lekcija za njegovu ekipu u najboljem delu Barsine sezone.

"Tačno je da smo u delu kada najbolje igramo od početka sezone, ali u Ligi šampiona se to ne računa. I najmanja greška se kažnjava i nažalost, to je bilo ovaj put na našu štetu. U Ligi šampiona nije bitno ko ti je protivnik, svaki detalj se kažnjava. Žao mi je, veoma smo razočarani, imali smo sve pod kontrolom", zaključio je Gundogan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke