Ironični Gvardiola: "Ponovo sam izvadio Halanda da ne bi srušio Mesija"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 19.03.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Španac je bio duhovit posle još jedne ubedljive pobede.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Mančester siti je u sinoć u četvrtfinalu FA kupa deklasirao drugoligaša Barnli sa 6:0. Još jednom je briljirao Erling Haland, koji je do 59. minuta postigao prva tri gola, da bi ga četiri minuta nakon toga Pep Gvardiola izveo iz igre. 

Isto je uradio i utorak u Ligi šampiona protiv Lajpciga, kada ga je nakon pet postignutih pogodaka izvukao iz igre u 63. minutu.

"Haland je dao osam golova u četiri dana, to je neverovatno. Ja sam u Barseloni igrao 11 godina i postigao sam 11 golova, on je to skoro uradio u četiri dana", rekao je Gvardiola nakon utakmice pa ironično ispalio: 

"Izveo sam ga iz igre nakon što je dao tri gola da ne bi srušio rekord Mesija u FA Kupu."

Gvardiola je zadnjom rečenicom očigledno aludirao na situaciju u utakmici protiv Lajpciga. Haland je bio na dobrom putu da postane prvi igrač koji je postigao šest golova na jednoj utakmici Lige šampiona, jer je pre nego što ga je Gvardiola izveo uspeo da izjednači rekord Lionela Mesija i Luisa Adrijana, koji su takođe dali po pet golova na jednoj utakmici elitnog evropskog takmičenja.

"Da je sada oborio rekord, dok ima 22 godine, bilo bi mu dosadno do kraja života. Sad ima neki cilj za budućnost. Zato sam ga zamenio. Nisam znao da Mesi drži rekord, saznao sam to nakon utakmice", rekao je Gvardiola posle meča sa Lajpcigom.

Veliki broj ljudi, pogotovo Tviter zajednica, smatra kako je Gvardiola tada izveo Halanda baš zato da ne bi oborio rekord Mesija, njegovog miljenika iz Barselone. 

Sitijev menadžer je zbog toga posle meča sa Barnlijem očigledno rešio da se naruga kritičarima jer Mesi, svakako, nikad nije ni zaigrao u FA Kupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke