Gvardiola: "Imao sam Mesija, sad imam Halanda, to je moj uspeh"

Autor: Sportske Net
petak 09.06.2023.
22:22
Izvor: Sportske.net

Pep Gvardiola je govorio pred veliko finale.

EPA-EFE/Borja Sanchez Trillo
EPA-EFE/Borja Sanchez Trillo

Povezane vesti

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je danas da je ,,istorijski gledano" Inter veći klub od Sitija, ali i dodao da to ,,nije važno" već da je jedino bitno ko će sutra biti bolji na terenu.

,,Gledao sam mnogo utakmica Intera, pokušao sam da što višem saznam, ali na kraju to je fudbalska utakmica. Ko igra bolje pobeđuje. Istorijski gledano Inter je veći od nas, ali to nije važno. Važno je da sutra odigramo najbolje što možemo", izjavio je Gvardiola.

Mančester siti će se sutra u finalu Lige šampiona sastati sa milanskim Interom.

,,Imam plan za sutra, ako pobedimo biće dobro. Spremni smo, igrači će dati sve od sebe, poštujući protivnika", dodao je Gvardiola.

Gvardiolu mnogi smatraju najboljim trenerom svih vremena. On uspehe pripisuje igračima koje je imao priliku da vodi.

,,Ključ uspeha su dobri igrači. Imao sam Mesija, sad imam Halanda. To je moj uspeh. Ne šalim se. Oni znaju da sami ne mogu uspeti, ali da smo jaki kao ekipa. Imamo iste ideje. Oni koji me prate će biti tu, oni koji me ne prate, neće. Svaki uspešan trener ima jake igrače. Nikad on sam nije zabio gol", rekao je Guardiola.

Vezista sitija Kevin De Brujne je izjavio da Siti sutra želi da, posle dosta nacionalnih trofeja, stigne i do međunarodne titule.

,,Naporno smo radili kako bi bili na najvišem nivou. Uspeli smo da osvojimo dosta nacionalnih trofeja, sada želimo međunarodni. Kada osvojite Ligu šampiona, postigli ste najveću stvar koju igrač može da postigne", rekao je De Brujne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke