Gvardiola nikad oštriji, Pep prozvao FIFA i UEFA

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 05.04.2021.
17:25
Izvor: Sportske.net

Španac bez dlake na jeziku.

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je veoma oštar na račun FIFA i UEFA u najavima prve četvrtfinalne utakmice protiv Borusije iz Dortmunda.

Trofejni stručnjak je u susret duelu protiv nemačkog kluba istakao da dve najvažnije fudbalske organizacije na svetu "ubijaju igrače".

Razlog je naravno previše gust raspored ove sezone, a Gvardiola nije imao razumevanja ni za pandemiju virusa COVID-19, koja je nametnula ovaj tempo.

"Ovo je previše. Oni su pre svega ljudi, a ne mašine. Znam da su neki tužni jer bi želeli da svi igraju, ali to je nemoguće. Ostvariti se u svim takmičenjima bez publike u najkraćoj sezoni u istoriji fudbala. Ukoliko ne rotirate tim nemoguće je da se takmičite i ne možete biti u poziciji koju želite. Potreban im je odmor. UEFA i FIFA ubijaju igrače, jer je ovo previše. Nismo imali nedelju dana odmora od kad smo počeli", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije.

Španski stručnjak se uoči sutrašnjeg duela na "Etihadu" osvrnuo i na tim Borusije iz Dortmunda iskoristivši priliku i da ih pecne po pitanju ogromne količine novca koju daju menadžerima igrača.

Meč između engleskog i nemačkog kluba igra se u utorak sa početkom od 21 sat, a revanš je naredne nedelje u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke