Gvardiola odgovorio Čeferinu: "Advokat da poštuje proceduru, imamo pravo na odbranu"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.01.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak osvrnuo se na intervju koji je dao predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola poručio je danas Aleksanderu Čeferinu da "poštuje proceduru" kao odgovor na komentare predsednika Evropske fudbalske unije UEFA u vezi sa navodnim kršenjem finansijskog fer-pleja engleskog kluba.

"Kao advokat, predsednik UEFA bi trebalo prvo da sačeka, a posle da radi šta hoće. Advokat mora da poštuje proceduru i da razume da imamo pravo da se branimo", rekao je Gvardiola, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Čeferin je za Telegraf izjavio da je UEFA "bila u pravu" kada je kaznila Mančester siti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

U februaru 2020. godine UEFA je kaznila Mančester siti sa 30 miliona evra i dve sezone van evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, iste godine u julu Sud za sportsku arbitražu je ukinuo tu suspenziju zbog manjka dokaza i zastarelosti slučaja, a Mančester siti je morao da plati 10 miliona evra.

Premijer liga je prošlog februara optužila Siti za 115 navodnih kršenja finansijskih pravila u periodu od 2009. do 2018. godine, tokom kojih je tri puta bio prvak Engleske.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters rekao je da je određen datum za saslušanje, ali je, govoreći pred poslanicima ranije ovog meseca, naveo da ne može da otkrije kada će se ono održati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke