Gvardiola pred Lajpcig: "Prošla sezona nije garant za ovu"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.09.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Španac govorio pred premijeru u LŠ.

EPA-EFE/Jose Coelho / POOL
EPA-EFE/Jose Coelho / POOL

Povezane vesti

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je važno da njegova ekipa dobro počne takmičnje u Ligi šampiona, uoči utakmice protiv Lajpciga u prvom kolu.

"Lajpcig je uvek veoma dobar. Imaju jaku filozofiju. Imaju mlade igrače, koji su dinamični i fizički jaki. Korak po korak", rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Mančester siti igra u sredu od 21 čas na svom terenu protiv Lajpciga, utakmicu prvog kola Grupe A u Ligi šampiona. U drugoj utakmici u toj grupi Briž će u isto vreme u Belgiji dočekati Pari Sen Žermen.

Siti je prošle sezone stigao do finala Lige šampiona, u kome je izgubio od Čelsija sa 0:1.

"U Ligi šampiona igrate 13 utakmica. Prošle sezone smo pobedili u 11, a samo jednu smo izgubili. Ljudi su pričali da smo doživeli neuspeh. Ja mislim da smo bili neverovatno dobri", ocenio je Gvardiola.

"Nije garantovano, ako smo prošle sezone bili izuzetno dobri, da ćemo takvi biti i ove sezone. Prva stvar je da pobedimo sutra. Izgubili smo finale protiv dobrog protivnika. Ponovo ćemo pokušati, ali svaka ekipa želi da osvoji trofej. Moramo dobro da se pripremimo i nastavimo ritam iz prethodnih utakmica. Na visokom smo nivou i tako želimo da nastavimo", dodao je španski trener.

Protiv Sitija bi mogao da igra španski reprezentativac Dani Olmo, za koga je Gvardiola rekao da je vrlo važan igrač u klubu i reprezentaciji.

"Dani je odrastao u Barseloninoj akademiji. Onda je u Dinamu iz Zagreba pokazao hrabrost i odrastao je tamo. Lajpcig je jedna od tri najbolje ekipe u Nemačkoj, a nije lako ni igrati u reprezentaciji Španije, on je važan igrač. Bio je zaista dobar, ali budućnost zavisi samo od njega", naveo je Gvardiola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke