Gvardioli Briž važniji od gradskog derbija

Autor: Sportske Net
utorak 02.11.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net

Meč koji svi čekaju, Gvardioli nije prioritet.

 EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija u sredu igraju revanš meč sa Klub Brižom u okviru četvrtog kola Lige šampiona. Belgijaska ekipa dolazi u ne tako raspoložen Mančester, s obzirom na dva vezana poraza "građana". Menadžer Sitija Pep Gavrdiola istakao je da je predstojeći meč mnogo važniji od gradskog derbija koji nas očekuje već za vikend.

"Mislim da nam je ova utakmica mnogo važnija od duela sa Junajtedom. Imamo sjajnu priliku da obezbedimo mesto u nokaut fazi Lige šampiona u ovom duelu. U Premijer ligi imamo mnogo mečeva, u Ligi šampiona samo šest, a nije ih još mnogo ostalo. Uvek su treća i četvrta utakmica u grupnoj fazi najvažnije. Prilično sam siguran da će se oni prilagoditi, da će tražiti način da nas kazne i za najmanju grešku. Zato i mi moramo da budemo bolji. Mislim da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne", rekao je on. 

Stručnjak se osvrnuo na neočekivani poraz od Kristal Palasa u Premijer ligi.

"Poraz u subotu je bio težak. Znamo kakav je raspored, znamo šta se od nas očekuje i mislim da uz sve to igramo na neverovatnom nivou. Mislim da je poslednjih mesec i po dana bio najbolji period od kada sam ovde. Svaka sezona je sve teža, više je onih koji su na vrhunskom nivou, koji su dobro pripremljeni, koji imaju vrhunske menadžere. Ono o čemu ja najviše vodim rčuna je standard koji ovaj tim postavlja, ne uspeh i titule“, završio je Gvardiola. 

Siti u dosadašnjem toku Lige šampiona ima dva trijumfa, nad Lajpcigom i Brižom, dok je poraz doživeo od Pari Sen Žermena, koji je ujedno i prvi na tabeli sa dve pobede i remijem, dok je ekipa iz Engleske druga sa bodom manje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke