Gvardioline lažne suze, ovo je istina, sa Kunom kao sa Ibrom!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.05.2021.
13:03
Izvor: Sportske.net

Šta se sve dešavalo tokom proleća?

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Izgleda da je Gvardiola propustio da nam uz suze na oproštaju Aguera ispriča pravu priču.

On je plakao juče na oproštaju od Kuna, verovatno najboljeg igrača u istoriji kluba koji posle deceniju napušta klub.

Ipak, Aguero ima nešto drugačije viđenje situacije.

Naime, on slično Ibri u Barseloni nije ovog proleća razgovarao sa svojim napadačem.

Razlog?

Kun Aguero je želeo da ostane, ali Gvardiola je insistirao da mu klub ne ponudi novi ugovor.

On hoće mlađeg napadača, a stvar je bila pogoršana činjenicom da Argentinac i kada je bio spreman u finišu sezone nije bio u timu.

To ga je razljutilo, u četiri od poslednjih sedam mečeva nije bio ni u konkurenciji. Zagrlili su se juče na kraju svega, ali sigurno da Aguero nije otišao zato što je želeo.

On će posle finala Lige šampiona u kome će teško dobiti šansu, objaviti ono što je javna tajna, odlazi u Barselonu, kod kuma Mesija potpisaće dvogodišnji ugovor sa Kataloncima vreda pet miliona po sezoni. U Sitiju je zarađivao 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Monday, 24.05.2021
14:38

Ne ulazeći u njihove međuljudske odnose Ibra 2009/10 u punom naponu snage, sa svojih 28 godina i Kun Aguero 2020/21 sa svoje 32 godine... hmm, ni slična, a kamoli ista priča, ne ulazeći u razlike u kvalitetu ova dva igrača. U trenutku kada je došao u vrlo jako i tehnički izuzetno dobro potkovano pleme pigmeja Zlatan je bio upravo ono što je trebalo Barsi kako bi se još jače zacementirala na vrhu. Osim što je bio sjajan fudbaler posedovao je visinu, snagu, skok, brzinu, sve ono što Barsa nije imala, a uz to je bio i tehnički na nivou Barsinih najboljih fudbalera. Na kraju sa postignutih 20 golova na (zahvaljujući Pep-u) prilično malom broju utakmica on je sve ovo i više nego dokazao. Bolje pojačanje od Zlatana nisu mogli dovesti, ali je Pep taj koji je odlučivao pa je Zlatan na kraju sezone najuren. Sa druge strane Kun Aguero je potpuno beskoristan za City, Pepu je to odavno jasno, zato je i došao kraj saradnje. On će naravno biti beskoristan i za Barsu, ali je džabe pa je dobrodošao.