Hajduk jači od nedaća i Dinama - Prpić poslužio, Livaja se gostio za muk na "Maksimiru"

Autor: Nemanja Janošev
petak 13.09.2024.
22:06
Izvor: Sportske.net

Golčina Marka Livaje rešila derbi.

HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Povezane vesti

Fudbaleri splitskog Hajduka savladali su Dinamo iz Zagreba na "Maksimiru" rezultatom 0:1 (0:0) u velikom derbiju 6. kola HNL.

Zagrepčani su s razlogom u utakmicu ušli kao veliki favoriti. Ionako bi bili favoriti pred svojim navijačima, a kada se na to pridodaju dešavanja na "Poljudu" zbog kojih je Hajduk definitivno uzdrman dočekao utakmicu. onda su razlozi jasni.

Očekivano, gledali smo tvrdu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu gde osim jalovih napada, prevashodno tima Sergeja Jakirovića, nismo videli mnogo toga. Ali, zato smo u nastavku dobili uzbuđenje.

Igrao se 70. minut kada je "Modrićevsku" asistenciju izveo Dominik Prpić i sa savršenom količinom osećaja prebacio čitavu odbranu Dinama. Loptu je odmereno dočekao Marko Livaja demonstriravši majstorstvo za vođstvo ekipe Đenara Gatuza.

Tada su domaći znali da moraju da krenu jače u završnici i ubrzo su imali briljantnu šansu preko Marka Roga, ali sa koliko osećaja je recimo Livaja konvertovao svoju situaciju kod gola, bivši fudbaler Napolija i Sevilje je uradio potpuno suprotno.

Zatim je došlo do demonstracije nezadovoljstva od strane najvatrenijih navijača Dinama koji su prekinuli meč ubacivanjem baklji na teren. Trajao je prekid desetak minuta, pa je utakmica bila produžena 13. Igralo se i više. U toj nadoknadi, Marko Rog je imao još jednu vrhunsku priliku posle pasa Stojkovića, ali nije imao svoje veče. Slobodno se može okarekterisati tragičarem. Videli smo i crveni karton Dijaloa, odnosno drugi žuti zbog čega je Hajduk igrao desetak minuta sa igračem manje, ali to nije promenilo rezultat.

Hajduk tako preuzima čelo tabele upravo od Dinama sa 14 bodova, odnosno poenom više od najvećeg rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke