Hajduk u rasulu, smenjen predsednik

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 08.04.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Hajduk će titulu čekati najmanje 20 godina.

Facebook
Facebook

Povezane vesti

Sinoć je odigrano je 29. kolo HNL-a, posle kog je jasno da je trka za titulu šampiona Hrvatske u fudbalu spala na dva tima, dok je Hajduk iz iste ispao.

Hajduk je u derbiju poražen od Rijeke u gostima sa 1:0, dok je Dinamo u Zagrebu savladao Istru sa 4:1.

Na sedam kola pre kraja, Rijeka ima 65 bodova, a Dinamo 60, uz meč manje. Hajduk je sa 55 bodova otpisan.

Hajduk je u prvom delu sezone delovao jako ozbiljno, bio je prvi, doveo je Perišića i Brekala, zavladala je euforija, Poljud je bio pun na svakoj utakmici, sve je išlo ka tome da će osvojiti prvu titulu još od davne 2005. godine, ali od toga neće biti ništa, jer se tim prosto raspao u drugom delu šampionata.

U prošlom kolu je izgubio od Dinama kod kuće, pa je u sredu, takođe u Splitu, ispao od Dinama u polufinalu kupa, a sada je u Rijeci pravi fijasko samo dobio svoj pečat.

Ceh za novu rezultatsku katastrofu je jutros platio Lukša Jakobušić, koji više nije predsednik Splićana, nakon što ga je smenio Upravni odbor.

"Najveća je krivica moja, očekujem od svih nas koji smo tu da iznesemo ovo do kraja, i od Uprave i od igrača. Znamo već sada da će biti promena na kraju sezone", rekao je Jakobušić posle poraza od Dinama u kupu, nesvestan tada da će se promene dogoditi ranije.

Jakobušić je u klubu bio od 2020. godine, ali i posle njegovog mandata Hajduk i dalje čeka na titulu. To čekanje će sigurno trajati najmanje 20 godina, što je prava "kataklizma" za ovaj klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke