Haland definitivno neće u Beograd, možda i Doku

Autor: Mladen Heleta
nedelja 10.12.2023.
19:45
Izvor: Sportske.net

Norvežanin se sprema za sledeće kolo Premijer lige.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Ono što se naslućivalo, večeras se i potvrdilo. Jedan od najboljih fudbalera sveta Erling Haland neće igrati za Mančester siti protiv Crvene zvezde u sredu uveče u Beogradu, u utakmici poslednjeg kola Lige šampiona.

To je obelodanio menadžer Sitija Pep Gvardila, nakon današnjeg meča u Londonu, u kom je Siti pobedio Luton sa 2:1 u 16. kolu Premijer lige. Norvežanin se povredio u sredu protiv Aston Vile, pa ga ni danas nije bilo na terenu.

"Nije fraktura, samo je kost napregnuta. Nadamo se da će biti spreman za meč sa Kristal Palasom naredne nedelje. Ako ne bude za taj meč, verujemo da ćemo ga imati za Svetsko klupsko prvenstvo", izjavio je Gvardiola i jasno stavio do znanja da Haland neće putovati u Srbiju.

Osim Halanda i duže odsutnog Kevina De Brujnea, protiv Lutona nije igrao ni Belgijanac Žeremi Doku, za kog je Gvardiola rekao da ima problem sa mišićem ali da nije toliko ozbiljno kao kod De Brujnea.

Moguće je da i Doku preskoči gostovanje u Beogradu.

Grupa G Lige šampiona je inače rešena i pre poslednjeg kola. Branilac titule Siti ide u osminu finala sa prvog, a Lajpcig sa drugog mesta. Jang Bojs će se preseliti u nokaut fazu Lige Evrope, dok je Crvena zvezda eliminisana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke