Haland je Seviljina noćna mora, remi po meri Borusije

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 09.03.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Norvežanin blistao protiv španskog tima.

 EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanš meču 1/8 finala remizirali protiv Sevilje na svom terenu 2:2 pošto su u prvom meču slavili sa 3:2.

Nemački tim je pre tri nedelje slavio u Sevilji sa 3:2 i imalo je relativno lepu prednost pred odlučujućih 90 minuta.

To je i uticalo na nešto slabiji početak meča u kojem su konce igre vukli gostujući igrači.

Sevilja u prvih pola sata meča nije materijalizovala terenski posed, iako je 3/4 vremena držala loptu u svojim nogama.

A onda je u 35. minutu usledio pad koncentracije u odbrani, koji su u tropoteznoj akciji iskoristili Haland i Marko Rojs, a ovaj prvi je još jednom pokazao raskošan talenat i zatresao mrežu rivala.

Bio je to njegov 19 gol u Ligi šampiona, čime se izjednačio po broju pogodaka u Ligi šampiona sa svojim zemljakom Ole Gunarom Solskjerom.

Sa minimalnom prednošću Borusije otišlo se na odmor, a već u 48. minutu bilo je 2:0 za nemački tima kada je Haland ponovo postigao gol.

Sudija je najpre priznao, ali je zatim odlučio da posle provere VAR-a dosudi penal za "milionere" i poništi pogodak, zbog faula koji je Kunde napravio nad Halandu.

Norvežanin je uzeo loptu, ali je njegovu nameru pročitao golman Sevilje Bono, međutim on je ubrzo ponovljen jer je sudija procenio da je čuvar mreže gostiju krenuo pre šuta.

Haland je u 54. minutu bio daleko sigurniji i Borusija je povela sa 2:0.

Prilikom slavlja došlo je do koškanja sa protivničkim igračima, ali srećom nije došlo do ozbiljnijih čarki.

Bila je to nemoguća misija za Sevilju, koja je do kraja meča ipak uspela da dođe do pogotka kada je u 69. minutu Jusef En Nesiri rutinski iskoristio penal koji je prethodno skrivio Emre Džan.

Priliku da sve reši propustio je u 84. minutu Mahmud Dahuda, zahvaljujući izvanrednoj reakciji Bona, a isti fudbaler se nedugo zatim ponovo solidno oprobao, međutim čuvar mreže gostiju opet je izašao kao pobednik.

Delovalo je da je sve gotovo, a onda je En Nesiri posle centaršuta Ivana Rakitića postigao i drugi gol na meču u šestom minutu nadoknade za konačnih 2:2.

Sevilja se osokolila u nameri da stigne do još jednog gola kojim bi izborila produžetke, ali vremena više nije bilo, pa je Borusija prvi put nakon sezone 2016/2017 uspela da izbori plasman među najboljih osam ekipa Starog kontinenta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas.forever
Tuesday, 09.03.2021
23:06

Mislim da rezultati Sevilje protiv Dortmunda u oba meča govore o tome u kakvom je strmoglavom padu fudbal u Španiji, mnogo bolje negoli Realov meč protiv Atalante (koji su dobili zahvaljujući sudiji inače bi se još u prvoj utakmici oprostili od 1/4 finala LŠ) ili Barsin debakl protiv PSG-a, sa obzirom da nas je Barsa navikla na debakle poslednjih godina. Sevilja je vrlo ozbiljan tim u španskom prvenstvu, primaju malo golova, igraju dobro, na visokom su 4. mestu itd. i sve to bi bilo više nego dovoljno za lagano izbacivanje Dortmunda da fudbal u Španiji nije toliko pao u kvalitetu.