Haland, Lautaro, Vlahović? Ma kakvi, anonimni Urugvajac najbolji strelac sveta u 2024!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 29.02.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Istina, prošlo je svega dva meseca, ali izvesni Martin Kauterućo oduševio je čitav svet.

EPA-EFE/JORGE NUNEZ
EPA-EFE/JORGE NUNEZ

Povezane vesti

"Zlatna kopačka" jedna je od najprestižnijih individualnih priznanja u svetu fudbala i nešto čemu teži svaki fudbaler koji igra na poziciji napadača.

Svake godine pojavljuju se zanimljiva imena, bez obzira na činjenicu da nagradu uglavnom dobijaju oni na najvećoj sceni, neretko se oduševimo "diskretnim herojima" iz manje popularnih liga.

Tako je u 2024. godini prvo mesto na listi najboljih strelaca sveta iskusni napadač Sporting Kristala Martin Kauterućo (36).

Kauterućo od početka aktuelne godine nastupa za Sporting koji je veliki klub u Peruu, a u sedam dosadašnjih nastupa postigao je čak 17 golova!

Četiri je postigao u kvalifikacijama za Kopa Libertadores iz kojeg su Peruanci eliminisani, dok je preostalih 13 preraspodelio na pet nastupa u domaćem šampionatu Perua.

Prema minutaži, to je po gol na svaka 34 minuta!

Kauterućo nije nastupao u Evropi i pored italijanskog pasoša, ali je u Južnoj Americi relativno poznato ime pošto je sa San Lorencom osvojio i Kopa Libertadores 2014. godine.

Iza Urugvajca je još manje poznati Italijan Imre Badalasi sa 12 golova, 10 je postigao Luk de Jong, dok sa devet pogodaka u 2024. godini srpski reprezentativac Dušan Vlahović peti strelac na svetu.

Naravno, do kraja godine ima još mnogo da se igra, pa se nadamo i da će Vlahović značajno popraviti statistiku koja je za sada impresivna u novoj godini.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke