Haland najbolji u istoriji PL, Siti korak bliže tituli, Liverpul ne odustaje!

Autor: Milovan Longinov
sreda 03.05.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Favoriti opravdali uloge.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Vest Hem rezultatom 3:0, dok je Liverpul na "Enfildu" savladao Fulam - 1:0, u zaostalim mečevima Premijer lige. 

Veče je obeležio Erling Haland, koji je večeras stigao do svog 35. gola u Premijer ligi, čime je oborio rekord koji su do sada držali Alan Širer i Endi Kol sa po 34 pogotka u jednoj sezoni Premijer lige. 

Siti se mučio sa Vest Hemom u prvom poluvremenu, ali je u nastavku slomio otpor "čekićara". U 50. minutu Marez je centrirao iz prekida sa leve strane, a Ake glavom pogodio za 1:0.

Sve je bilo gotovo u 70. minutu kada je posle kontre Griliš spojio Halanda sa golom, Norvežanin je bocnuo preko Fabijanskog za 2:0.

Siti je do kraja uspeo da upiše još ubedljiviju pobedu, Foden je posle odbitka uhvatio volej, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača i prevarila Fabijanskog za 3:0.

Siti je ovim trijumfom ponovo preskočio Arsenal, ima bod više, ali i meč manje, tako da apsolutno sve drži u svojim rukama. 

Liverpul je takođe bio uspešan kao domaćin, pošto je na "Enfildu" pao Fulam - 1:0.

Nije Liverpul ni večeras preterano blistao, Jirgen Klop je odmorio neke prvotimce poput Robertsona, Gakpa i Žote, a šansu je dobio Darvin Nunjez koji je u 39. minutu iznudio penal. Odgovornost je preuzeo Salah, koji je zategao po sredini gola za 1:0. 

Mogao je Liverpul i do ubedljivije pobede, ali je 15 minuta pre kraja vrlo lako mogao i da strepi, da Alison nije odbranio udarac Karlosa Vinisijusa sa pet metara. 

Liverpul je do kraja sačuvao prednost i zadržao nadu za plasman u Ligu šampiona, ali će zato u četvrtak navijati za Brajton, kako bi ostao na četiri boda iza Mančester junajteda, koji će čak i tada imati meč manje, sada ih ima dva...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke