Haland potpisuje, uz isti scenario kao sa Borusijom Dortmund?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Norvežanin dogovorio uslove...

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Erling Haland nema još uvek nameru da napusti Mančester siti, ali su njegovi zastupnici ponovo uspeli da mu otvore sve mogućnosti u novom ugovoru.

Kako su preneli engleski mediji, Haland želi da potpiše novi ugovor sa Sitijem, po kom bi dobio još veću platu, ali uz insistiranje da se postavi i izlazna klauzula.

Haland je svojevremeno izabrao Borusiju Dortmund upravo iz tog razloga, jer je nemački klub pristao da postavi otkupnu klauzulu od samo 60 miliona evra, što je Siti bez problema aktvirao.

Istina, Halandov tadašnji menadžer, pokojni Mino Rajola i njegov otac su takođe tražili i dobili "masne" bonuse, što će takođe i sada biti postavljeno u novom ugovoru. 

Spekuliše se da će otkupna klauzula po kojoj će Siti morati da ga pusti, ali ona neće važiti samo za Real Madrid, već i za ostale evropske klubove, otkrio je Fabricio Romano.

Cifra se nije pominjala među pouzdanim izvorima, ali neproverene informacije kažu da bi ta klauzula imala dostupno obeštećenje od nešto preko 100 miliona evra, što bi išlo na račun Sitija, ali da bi usput bonusi za potpis, koji i idu na račun Halandovih zastupnika bili ponovo papreni.

Ako se na to doda da će Haland postati najskuplji igrač u Premijer ligi i da će novi klub morati da mu obezbedi takođe ogromna primanja, onda bi i pored te klauzule bio prilično skup. 

No, ovde je glavna vest da Haland želi sebi da obezbedi bolju budućnost u Sitiju, ali uz osiguran način da ode uz otkupnu klauzulu. 

Isto je uradio i kao član RB Salcburga kada je otišao za samo 20 miliona evra, baš kao i iz Dortmunda za tričavih 60...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke