Haland presekao, da li je ovo ishod najluđe transfer trke?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 14.04.2022.
10:11
Izvor: Sportske.net

Ko pre devojci...

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Najveća letnja bitka, bez ikakve sumnje. 

Ono što sigurno znamo je da Haland nema nameru da ostane u Borusiji još sezonu, iako bi to bio najlakši put do željenog dresa Real Madrida. Ne igra samo njegova želja, već i novac, godišnja plata, plus provizije za Rajolu i oca fudbalera Alfija.

On bi najviše voleo da Erling krene njegovim stopama u PL. 

Kako se u Nemačkoj saznaje, Haland neće čekati poslednji trenutak u narednih 10 dana će saopštiti ime kluba.

Na stolu su četiri ponude, odnosno ne baš ponude, već pozivi na konačne pregovore, u pitanju su Mančester Siti, PSŽ, Real i Barselona.

Real i dalje i pored najava da će Mbape promeniti odluku i ostati u PSŽ veruje da će držati reč i završiti u belom u julu.

U tom slučaju PSŽ bi se ustremio na Halanda, ali možda bude kasno. Barselona želi napadača, no, kada se realno sagleda čitava situacija, oni nemaju dovoljno novca da isplate i provizije i neki bogat ugovor Norvežaninu, iako bi on u Španiju radije nego u PL.

Ipak, sve kolone "popunjava" Siti. Lako će platiti obeštećenje od 75 miliona evra, priča se da će provizija menadžeru i igračevom ocu biti blizu 20 miliona, a Haland dobija jedan od najvećih ugovora u istoriji fudbala, 26 miliona po godini. To nije ni blizu onoga što bi mu nudio Real (manje od 20), ili Barselona koja nema prostora ni za toliko. PSŽ bi mogao da plati, ako ode Mbape, otvara se prostor, no, oni su prinuđeni da čekaju.

Računa se da Haland svojoj odlukom, odnosno objavom želi da stavi tačku na spekulacije, ali i da je ovo poziv zainteresovanim klubovima da je došlo vreme odluka.

Kako se stvari razvijaju i s obzirom na ogroman novac, nama se čini da ćemo ga naredne godine gledati u dresu Mančester Sitija. 

Dortmund i dalje sanja titulu, mada su šanse neznatne, prednost poljuljanog Bajerna je devet bodova. Za vikend na "Vestfalen" stiže Volfsburg koji ume da bude neugodan, ali je Dortmund bolji tim. Kvota na pobedu "Milionera" na AdmiralBet je 1.54 a mi bismo probali Halanda kao prvog strelca je primamljivih 3.40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke