Haland se povredio, propušta dva važna meča Norveške

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.03.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Norvežani igraju protiv Španije i Gruzije na startu kvalifikacija za EURO.

EPA-EFE/Javad Parsa
EPA-EFE/Javad Parsa

Povezane vesti

Norveški fudbaler Erling Haland propustiće zbog povrede predstojeće mečeve svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i biće to ogroman hendikep za tu selekciju.

Norveška u subotu, na startu kvalifikacija za EURO, gostuje Španiji u Malagi, dok tri dana kasnije igra sa Gruzijom u Batumiju. U grupi A su još Škotska i Kipar, a dve najbolje ekipe na kraju takmičenja će se plasirati na završni turnir koji će se 2024. godine igrati u Nemačkoj.

Haland je povredio preponu na poslednjoj utakmici sa Mančester sitijem, protiv Barnlija u četvrtfinalu FA kupa. Haland je na toj utakmici upisao het-trik, a na prethodnom meču protiv Lajcpiga u Ligi šampiona dao je pet golova.

"Erlingu je teško palo kad je shvatio da neće moći da igra za reprezentaciju. Srećom, imamo u ekipi dovoljno samopouzdanja, talenta i homogenosti da i bez njega dođemo do bodova u utakmicama koje slede", rekao je selektor Norveške Stale Solbaken.

Očekuje se da Haland bude spreman za završne borbe Mančester sitija za titulu u Premijer ligi, kao i za dvomeč protiv Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke