Halandova volejčina za pamćenje, ali to nije sve, na kraju je i dotukao Šalke!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.02.2021.
20:27
Izvor: Sportske.net

''Derbi Rura'' bio je to samo na papiru. Na terenu dominacija Halanda i drugova.

Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Povezane vesti

Da je Šalke ove sezone u boljoj situaciji, 22. kolo Bundeslige obeležio bi ''Derbi Rura'', ali ovoga puta Dortmund je bez većih problema deklasirao rivala iz Gelzenkirhena - 4:0.

Ovo je petnaesti poraz Šalkea u 22 odigrana kola i ubedljivo je poslednji na tabeli sa devet bodova, a Dortmund se probio na deobu petog i šestog mesta sa 36 bodova, koliko ima i Leverkuzen.

Domaći tim, bez povređenog Nastasića, odolevao je do 42. minuta, a onda je Sančo uspeo da se izbori za prostor na ulasku u šesnaesterac i preciznim udarcem je savladao rezervnog golmana Langera, koji je deset minuta ranije zamenio Farmana - 0:1.

Ipak, trenutak po kom će se ovaj meč dugo pamtiti dogodio se tri minuta kasnije, kada je Sančo centrirao sa leve strane u kazneni prostor, a tamo Erling Haland prelepim volej-udarcem, u Ibrahimovićevom stilu pogađa desni ugao za 0:2 na semaforu!

Posle toga postalo je jasno da Šalke nema viša šta da traži u ovom meču, a gosti su to i potvrdili sa još dva gola.

Gerero je na asistenciju Rojsa u 60. minutu postigao treći gol za ''Milionere'', a konačnih 0:4, svojim drugim večerašnjim, a ukupno 17. od početka sezone u Bundesligi, postavio je Haland. Ovoga puta Belingam je sa desne strane oštro po zemlji centrirao u peterac, gde Haland rutinski završava akciju i potvrđuje trijumf Dortmunda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke