Halandovo i Šikovo veče, ali Norvežnin je daleko zadovoljniji

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 15.12.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net

Haland sam doneo pobedu Borusiji.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Večeras su okonačene i poslednje četiri utakmice 16. kola nemačke Bundeslige, a ove duele obeležili su vrsni napadači i dvostruki strelci Erling Haland i Patrik Šik, ali je norveški fudbaler imao daleko više razloga za zadovoljstvo.

Bajer je na svom terenu zaustavio neverovatnu seriju Hofenhajma od četiri pobede, ali razloga za zadovoljstvo nema previše budući da je posle vođstva od 2:0 mora da se zadovolji remijem 2:2.

Patrik Šik je golovima  u 37. i 63. minutu nagovestio prekid serije od četiri pobede u nizu gostiju iz Zinshajma, ali su najpre Angelo Štiler na 10 minuta pre kraja meča i Munas Dabur samo tri minuta nakon toga postavili konačnih 2:2.

Borusija Dortmund je nastavila poteru za Bajernom i posle dva kiksa pobedila slabašni Grojter Firt sa 3:0, a golove za "Milionere" postigao je dvostruki strelac Erling Haland. Najpre u 33. minutu sa penala, a zatim i glavom u 82. minutu na asistenciju Julijana Branta.

Konačnih 3:0 uspostavio je Mele u finišu susreta kojim je potvrdio pobedu Borusije zahvaljujući kojoj je nastavila poteru sa vodećim Bajernom i predstojeće kolo dočekaće sa šest bodova zaostatka.

Posle sjajnog izdanja u subotu, Red Bul Lajpcig je propustio šansu da dođe do druge pobede u nizu odigravši samo 1:1 na gostovanju u Augzburgu.

Vođstvo gostima iz Lajpciga doneo je u 19. minutu Andre Silva, ali je na četiri minuta pre kraja meča Kaliguri sa penala doneo bod domaćinu.

Jedini meč koji je odigran bez golova viđen je između Union Berlina i Frajburga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke