Haos u derbiju Katalonije - Crveni kartoni, 15 žutih, 101 minut i veliki bod za Espanjol!

Autor: Lazar Nikolić
subota 31.12.2022.
16:02
Izvor: Sportske.net

Barselona ostala bez pobede.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone i Espanjola podelili su bodove u derbiju Katalonije, meč 15. kola španske Primere odigran na "Kamp Nou" završen je rezultatom 1:1.

Tako je Barsa u 2023. godinu ušla na deobi prvog mesta zajedno sa Realom. Oba velikana imaju po 38 bodova.

Prvu priliku u derbiju Katalonije imao je Gavi u sedmom minutu, ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju Fernandez i izbacio loptu u korner. 

Posle udarca iz ugla Barselona je povela. Prvo je glavom loše zahvatio loptu Levandovski, ona je došla do Kristensena na drugoj stativi, a danski štoper sjajno je prosledio do Markosa Alonsa kome nije bilo teško da pogodi mrežu rivala.

Mogao je Alonso da postigne i drugi pogodak na meču u 19. minutu, ali je propustio dobru priliku nakon centaršuta Đordija Albe.

Na novu veliku priliku nisu dugo čekali domaći. Rafinja je ostao izbio sam ispred golamana Fernandeza, ali nije uspeo da pogodi okvir gola u 24. minutu.

Ćavijev tim imao je potpunu kontrolu na utakmici, a Levandovski sjajnu šansu da udvostruči prednost svoje ekipe u 55. minutu. Nadskočioo je poljski napadač defanzivce gostiju, šutirao glavom, ipak do promene rezultata nije došlo.

Činilo se da će Barselona rutinski dođi do pobede u gradskom derbiju, a onda se u poslednjih 20 minuta sve "zakuvalo".

Espanjol je ni iz čega stigao do izjednačenja u 73. minutu.Hoselu je sa penala matirao Ter Štegena, a pre toga Alonso skrivio jedanaesterac.

Izjenačujući pogodak bio je pokretač "lavine" incidenata na "Kamp Nou".

Igrače Barselone uhvatila je nervoza, te  su žute kartone u roku od samo tri minuta dobili Alba, Tores i Pedri. "Požuteli" su  i dvojica Espanjolovih igrača Souza i Ekspozito, da bi Alba zbog prigovora zaradio drugi žuti karton zbog prigovora, što je značilo da će domaći u poslednjih 15 minuta igrati sa igračem manje.


Ipak, posle samo nekoliko minuta i Espanjol je ostao sa desetoricom. Souza je zaradio drugi žuti karton, te su u završnici snage bile izjenačene.

Pokazao je sudija Lahoz crveni karton i Kabreri zbog udaranje Levandovskog, ali se odlučio da poništi svoju odluku nakon što je pogledao VAR snimak.


Krenula je Barselona po trijumf u poslednjim minutima "regularnog" dela meča. Prvo je Kristensen zapretio golmanu gostiju Fernandezu, da bi nedugo zatim odličnu priliku propustio Levandovski.

Nije to bilo sve od uzbuđenja. Igroa se 101. minut kada je Levandovski ponovo bio u sjajnoj prilici i opet nije pogodio za pobedu Barse.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke