Haos u Grupi H - Junajted se kasno probudio, hoće li se igrati u Parizu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.12.2020.
23:01
Izvor: Sportske.net

Duel u Lajpcigu u senci dešavanja u Parizu, Junajted ispada u Ligu Evrope.

Beta/Jan Woitas/dpa via AP
Beta/Jan Woitas/dpa via AP

Povezane vesti

Ekipa Lajpciga potvrdila je plasman  u nokaut fazu takmičenja Lige šampiona, pošto je večeras u šestom kolu savladala Mančester junajted sa 3:2.

Tek što je meč počeo, Lajpcig je poveo. Igrao se drugi minut meča, Zabicer je sa desne strane poslao loptu na suprotnu, levu, u kaznenom prostoru gde je natrčao Anhelinjo i snažnim i preciznim udarcem savladao De Heu - 1:0.

Samo desetak minuta kasnije golman Mančester junajteda je još jednom savladan, ovoga puta to je učinio Haidara, na asistenciju Anhelinja i već od 13. minuta Lajpcig je vodio sa 2:0.

Treći put se mreža gostiju zatresla posle pola sata igre, kada je Konate šutirao, lopta pogodila levu stativu i skakutala po gol liniji, da bi je Orban na kraju ubacio u gol, ali je prethodno bio u ofsajdu, pa taj pogodak nije priznat posle intervencije iz VAR sobe.

Mnogo sreće tada je imao Junajted, ostalo je 2:0 do kraja poluvremena, a u nastavku se očekivala snažnija reakcija Solskjerovog tima koji je ove sezone već pokazao da ume da pravi preokrete.

Ipak, i pored inicijative gostiju, Lajpcig je bez većih problema održavao prednost, nije bilo previše zanimljivog sadržaja sve do 68. minuta, a onda počinju prava uzbuđenja.

Prvo je Bruno Fernandeš iz slobodnog udarca pogodio prečku, da bi odmah zatim na drugoj strani domaći izveli brzu akciju, na kraju centaršut sa leve strane, Megvajer indolentno posmatra dešavanja u svom kaznenom prostoru, a Klajvert šalje loptu u mrežu za velikih 3:0 u korist Lajpciga.

Izgledalo je tada da je sve rešeno, ali tako nisu mislili u Junajtedu. Igrao se 79. minut, kada je Grinvud iznudio jedanaesterac, a Bruno Fernandeš ga je pretvorio u gol za 3:1.

Vratila se u tom trenutku nada gostima da možda mogu da izbegnu poraz, nastavili su da napadaju, a već u 82. minutu Pol Pogba, koji je u 61. minutu zamenio našeg Nemanju Matića, udarcem glavom sa nekih pet-šest metara uspeva da smanji na 3:2!

Ovaj gol je uveo utakmicu u uzbudljiv finiš meča, Mančester je do kraja vršio pritisak, ali nije uspeo da stigne do boda koji bi mogao da ga odvede u osminu finala.

Ovako, ostao je na trećem mestu sa devet bodova, koliko ima i PSŽ na drugom mestu, ali uz meč manje.

Zašto PSŽ još uvek ima meč manje, mogli ste već večeras da čitate na našem sajtu, četvrti sudija je na meču PSŽ-a i Bašakšehira napravio veliki problem, na rasnoj osnovi uvredio je igrača Bašakšehira, gosti nisu želeli da nastave meč, sa njima su se solidarisali i domaći i utakmica je posle samo 14 minuta igre prekinuta.

Tokom večeri pojavio se i snimak sporne komunikacije među sudijama, a najnovija informacija je da su se navodno Demba Ba ispred Bašakšehira i Markinjos ispred PSŽ-a dogovorili da zajedno izađu na teren i ipak nastave meč, ali sa druge strane stižu informacije da nekolicina drugih igrača Bašakšehira nisu spremni za nastavak meča, pa će se najverovatnije igrati sutra.

Bilo kako bilo, Lajpcig ide dalje, ostaje još da PSŽ potvrdi plasman kada završi meč sa Bašakšehirom, a Mančester junajted kao trećeplasirani ide u Ligu Evrope.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

68 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mance Dragan
Wednesday, 09.12.2020
11:11

Prica se iskljucivo o ovim Englezima. To je neki sindroim kao u vezi CZ i Pratizana kod nas (protivnik kao da ne postoji). E, gospodo, malo ste se zaebali. Ko na nas (RBL) udari, iz mesta je n...
Ne pominjete poklon penal za PSG protiv RBL.
Ne pominjete poklon penal za MU juce. Nego kazete: "Igrao se 79. minut, kada je Grinvud iznudio jedanaesterac". Nje iznudio nego mu je poklonjeno. A penal u fudbalu je kapitalna dobit. Ni to im nije pomoglo! Ni sumnjiv drugi gol. Ni to da VAR kao da ne postoji protiv bogatasa iz MU i PSG. Golovi tog bezobraznog RBL su cisti kao suza!!! Mogao je vrli novinar makar da cestita uspeh timi koji ne poznaje. A upoznace ga.

avatar
United_forever
Wednesday, 09.12.2020
10:26

Nisu ni zasluzili da prodju, da nije ove bele tehnike u odbrani, mozda bi i prosli, kako nam je iskusno Lester uvalio ovo drvo za 80m, pljacka veka, a Solskjer se upecao samo tako.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 09.12.2020
09:40

Nadam se da ce se nama posreciti zreb da dobijemo njih da im vratimo i za komsije ljepe.

avatar
GagiGGMU
Wednesday, 09.12.2020
09:17

Lose je delovao ovaj Junajted,Solsker mora da ide,to je jedino resenje.takodje bih da pozdravim ovu decu na ovom sajtu koji jedva cekaju neciji poraz.Ocigledno da sada niko ne gleda fudbal zbog igre vec samo rezultate ceka da bi ismejavao nekoga.Steta...Ko sve nece pratiti fudbal danas

avatar
Jean-Luc Picard
Wednesday, 09.12.2020
04:47

E sad branite cast engleskog fudbala u LE :D :D :D

avatar
Boginja iz Bergama
Wednesday, 09.12.2020
03:21

Kaze Luficer Junajted brani cast Engleza u lš, svi osim Junajteda osiguraše plasman kolo prije kraja... Bas bi bili zalosno da su prosli posle onog penala.
Cistog keca na Lajpcig igrao,cistu dvojku na Juventus i onda te obori Celzi...
Fudbalski savez Rusije bi se trebao zalit uefi ja kako znam dva kluba iz iste drzave ne mogu nastupat u istoj grupi jedino kod Rusa izgleda moze...

avatar
Solskjerove bebe
Wednesday, 09.12.2020
13:15

Nije lucifer rekao nego ja, ako imas sta da kazes kazi meni.

avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 17.12.2020
00:32

A odakle se ti pojavi? Kao kesa koju nosi vjetar,nebitan decko kao semafor u gta igrici oladi malo previse si dosadan, a ko je rekao da brani cast engleza vrlo dobro znam tvoj profil je kopija Luficera koji nije nikakav navijac vec klinac koji ne zna sta je ofsajd, tako da bolje da sutis i fore koje kupis od Luficera su isfucane i smijesne. Sportski pozdrav

avatar
LUZERPOOOL
Thursday, 10.12.2020
08:11

Kakve veze ima sta si ti igrao, i koga to zanima tvoje privatne stvari. Ajde napisi sta si jeo i kuvao.

avatar
Pes Pirot
Wednesday, 09.12.2020
02:28

E moj Unitede :(

avatar
DEL PIEROO
Wednesday, 09.12.2020
01:31

Pozdrav za onog brata Manchester United koji je tvrdio da ce izgubiti od Vest Hema a dobiti Lajpcig jer kao svaki engleski tim je jaci od Lajpciga :D svako ko ih je pratio malo ove sezone zna kakav fudbal igraju, potpuno zasluzen prolaz

avatar
LUZERPOOOL
Wednesday, 09.12.2020
01:14

Svaka cast Lajpcigu,zasluzeno. bolji tim ide dalje, a raspad ide u LE gde nije ni za tamo.

avatar
LUZERPOOOL
Wednesday, 09.12.2020
01:09

Kakav raspad od kluba. hahahah

avatar
Red to the bone
Wednesday, 09.12.2020
01:05

Ni penali više nisu od pomoći jedinstvu, tuga

avatar
Delgado
Wednesday, 09.12.2020
01:04

Junajted hahhahahahha

avatar
äxwell
Wednesday, 09.12.2020
00:36

U sta se pretvara ovaj fudbal?! U jednoj utakmici gledamo komicno sudjenje gdje se svaki start na loptu svira kao prekrsaj i zuti karton. Gdje je blago remplovanje igraca tumaceno kao penal. Gdje sudije imaju video tehnologiju i opet je ne koriste na pravi nacin.
Onda na drugoj utakmici igraci glume SJW-e i vredjaju se na preciznu obzervaciju sudije i momentalno dizu nos i napustaju teren jer je to sada u modi i dobijas lagane poene na glupost. Onda ono klecanje u cast one komicne organizacije.
Tacno se covjek zazeli onih jednostavnijih vremena kada je glavna stvar u fudbalu bila upravo fudbal i kada ekstremna lijevica nije gurala svoje prste u ovaj sport.

avatar
Adis N
Wednesday, 09.12.2020
00:32

Uvjek sam.govorio da solskjer nema kapacitet za vrhunskog trenera nije ovo igrica da izmisljas formacije..evo citam komentare strucnih ljudi nikom nije jasno sta je solskjer htio u prvom poluvremenu..toliko kreativaca na klupi koji mogu drzati loptu i mogu uputiti odlican pas on pocinje sa dva beka na lijevoj strani i sa bisakom koji je ofanzivno beskoristan na desnoj strani.pocinje sa maticem i mctomenejom koji su destruktivci koji ne mogu iznjeti loptu.i time je sve bacio na fernandesa da kreira i logicno trener lajpciga je pojacao odbranu i presing na brunu i dobijes da ne mozea uopste uputiti sut na gol...pogba.van de bek.mata kreativci pa i jams bi bio idealan za kontre. Solskjer mora otici nije on za trenera prelos je...treba alegri dok je jos dostupan i poketino da srede tim.

avatar
LUZERPOOOL
Thursday, 10.12.2020
08:15

Kakav aledri crni, covek nista nije napravio, Juventus moze i raspali Solskervoditi i osvojio bi Skudeto. Nikako Alegri, Poketinjo i da nas Bog vidi.

avatar
Аполо
Wednesday, 09.12.2020
00:20

Заслужено испадају у ЛЕ, за боље и нису. А управа само нека и даље забада главу у песак како је у клубу све ок.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 09.12.2020
00:20

Raspala dinastija opet ispala, haha

avatar
CFC-Macedonia
Wednesday, 09.12.2020
02:42

vidi ti njega, a mene si pre neko vreme ucio da ne zezam navijace uniteda.
Cudno ali ja sam navijao za United da ode dalje, kao Engleski klub.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 09.12.2020
18:34

Jesam zezo al ovo ide na racun par provokatora sa sajta ;-)

avatar
GagiGGMU
Wednesday, 09.12.2020
09:11

Presmesno zaista...Losa igra Junajteda,sta je doziveo Junajted da ga sprdaju likovi iza tastature...

avatar
äxwell
Wednesday, 09.12.2020
00:19

Jos im i penal izmisle, poklone gol nakon rukometa onog slabheada i opet nista ne mogu. Sada stvarno nema prepreka da se osvoji titula u Engleskoj. Ozbiljan sam.

avatar
The Red Army
Wednesday, 09.12.2020
04:10

Hoces da kazes da vam je junajted bio prepreka posto kazes sad vise nema prepreka?

avatar
äxwell
Wednesday, 09.12.2020
22:05

he he Nisi me razumeo. Nema veze.

avatar
Fan Celsija
Wednesday, 09.12.2020
00:14

I bolje što su ispali, nego da ih neko ponizi u 1/8 finala, sad se mogu fokusirati na Carabao cup.

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Wednesday, 09.12.2020
00:12

Sramotna igra Uniteda i na kraju sramotan penal. Da su prošli bilo bi skroz nezasluženo
Makar su ušli u istoriju danas kao prvi tim u istoriji LS koji je ispao iako je dobio prve dvije utakmice

I da... Megvajer je smiješan štoper. Takvih u Engleskoj ima još 7-8 sigurno i Leicester je izveo pljačku vijeka kada je štopera koji nema fudbalsku inteligenciju prodao za 80m

avatar
Adis N
Wednesday, 09.12.2020
00:42

Ja bi prvi osuo po igracima ali stvarno Solskjer je los trener ja ne razumijem uopste niti je ikome jasna postavka igre u prvom pol.sa onim igracima..drugo neko ko slabo skroz prati fudbala kaze zasto fred nije izveden protiv psg pa crveni mu visio nad glavom..koliko mu je besmislena postavka igre bila u prvom pol govori taj podatak da je promjenio.telesa.showa linderhofa vidio kasno da mu formacija nema veze sa mozgom. Igras sa 3 pozadi sa losim atoperima pa vidio si kod 2 gola teles i show ne znaju koji je trebao pratiti hajdaru. Neznaju englezi igrati sa 3 pozadi nisu oni italijani.

avatar
CFC-Macedonia
Wednesday, 09.12.2020
00:09

Bruka nevidena, i nije sam Solsker kriv nego i igraci koji misle da su manekeni i da moraju prosetati na Defile.

avatar
GagiGGMU
Wednesday, 09.12.2020
09:13

Za sve nase i vase napadace,Giroud je tata,covek je pokazao kako se igra fudbal,ali dzabe kada ce Lampard uvek da ubacuje i forsira jednog operisanog Abrahama...

avatar
CFC-Macedonia
Thursday, 10.12.2020
00:27

I ja delim tvoje mislenje za Tammy, one je prosecan igrac, ne moze jednom Krasnodaru da zabije gol a bio situaciju sam sa golmanom.

avatar
Kolos
Wednesday, 09.12.2020
00:08

Počastili Junajted šakom i kapom ali džaba, vraćaju se na fabričko, dok su neki klinci zamišljali borbu za neke trofeje, kao opasni su, šta li je već, Bože sačuvaj...

avatar
LUZERPOOOL
Thursday, 10.12.2020
08:17

30 godina smo vas na fabricko vratili, malo li je.

avatar
_MUFC_
Wednesday, 09.12.2020
00:06

Igra Mančestera tokom grupne faze samo pokazuje kako je Mančester igrao prošle i kako će igrati tokom ove sezone. Valjda je svima jasno da Solskjer treba da pakuje kofere i da dođe kompententan trener. Previše puta se provlačio i na iskru pojedinih igrača vadio. Vrijeme je i sa tim da se završi. Sve u svemu katastrofa.

avatar
Red blood
Wednesday, 09.12.2020
00:06

Junajted ponovo osvetlava obraz Englezima.

avatar
Stari
Wednesday, 09.12.2020
00:06

Suđenje na Junajtedovim utakmicama je tragikomično!!!

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Wednesday, 09.12.2020
00:05

Tu i pripadaju u LE plastika od kluba

avatar
The Red Army
Wednesday, 09.12.2020
04:12

E dobro kad celzi nije plastika decko smesan si stvarno, junajted mozda jeste ocajan ali ti si smesan kad kao navijac celzija nazoves junajted plastikom

avatar
NIKE
Wednesday, 09.12.2020
00:04

Solser doveo Uniteda na nivo jednog Evertona, gdje je onaj klinac sto govori da United jedini brani cast Engleskog fudbala🤣🤣 koja propala boranija, za njih i jeste LE..

avatar
Adis N
Wednesday, 09.12.2020
00:15

Gledajuci ispadanje iz Ls samo je solskjerova krivica prvo onaj cirkus sa fredom protiv psg i vjeruj da ja nemam pojima sta je on htio sa onom postavkom igre u prvom poluvremenu..igra sa 3 pozadi pa to ne igra nijedan engleski tim jer se ne znaju kretati u toj formaciji..drugo za taj vid igre moras imati vrhunske stopere. Junajted je bolji tim od lajpciga ali kriminalno je vodzen sa klupe..da ne spominjem onaj cirkus iz istambula amaterski postavljeno i odigrano potcjeniki su basasehir.

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 10.12.2020
10:12

@boginja ispravka i za tebe, kaze se Konstantinopolis :)

avatar
Boginja iz Bergama
Wednesday, 09.12.2020
03:23

Kao prvo Istanbul***
Kao drugo Junajted ce branit cast Engleza.

avatar
Solskjerove bebe
Wednesday, 09.12.2020
00:22

Vidim Celsi je odbranio cast sa odigranim X-om protiv Krasnodara. Haj sad idi tamo i raspravljaj se s navijacima vaseg ranga tipa Leser i tako te. Haj sad derle jedno isplaci se svojima i reci da te oni odozgo podbadaju sto nisi veliki kao oni.

avatar
No rules
Wednesday, 09.12.2020
00:03

Bolji timovi idu dalje. Man.U prosto nema snage za LŠ

avatar
Boginja iz Bergama
Wednesday, 09.12.2020
03:28

Upravo tako Nijemci zasluzeno idu dalje bas kao sto ce zasluzeno proc Bajern i Menhengladbah.

avatar
LUZERPOOOL
Thursday, 10.12.2020
08:21

Sta rece, kako Inter odigrao? Jel idu dalje?

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 09.12.2020
00:03

Sto bi rekli luzeri kada ispadnu iz bilo kog takmicenja, jos bolje sto smo ispali i onako je nebitno takmicenje, ovako mozemo da se fokusiramo na premijer ligu

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 09.12.2020
00:07

Gde si ti legendo ? Pa ti delis pamet svima , niko ti nije dobar , Inter , Juventus , Real , Barca , svi su losi , samo vi ste ok ... Sada ?

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 09.12.2020
22:22

Al se prate moji komentari, samo tako nastavi, mozda i skupis nekad hrabrosti da ostavis nekad svoje misljenje a ne samo da skupljas pluseve ulizujuci se razlicitim navijackim grupama

avatar
_mladen_
Wednesday, 09.12.2020
00:08

Pa što si luzer?