Haos u Juventusu, igrači zovu Elkana - Sledi Serija B?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 02.02.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Torinski gigant pred strepnjom.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventusu je već oduzeto petnaest bodova odlukom saveza kao kazna za neprikladno finansijsko manevrisanje čelnika kluba ponajviše tokom kovid perioda. 

Mnogi su se oglasili, čak i igrači poput Ronalda i Dibale. Argentinac je dao pravi uvid u stanje Juventusa tokom pandemije dok se Ronaldo okrenuo pravnom putu i planira da tuži Juventus zbog neisplaćivanja dogovorenog. 

Oduzetih 15 bodova su Juventusu u potpunosti zatvorili trku za top četiri, pod velikim pitanjem je i učešće u Ligi Evrope ukoliko tim nastavi da igra kao u prethodnom periodu. Međutim, to nije sve. Igrači su zbog nejasnoća o budućnosti kluba već zatražili sastanak sa vlasnikom kluba Džonom Elkanom, igrači nisu sigurnu u svoj ostanak u Torinu. Leto deluje kao potencijalni egzodus najboljih, uključujući i Dušana Vlahovića. 

Korijere delo Sport donosi još mračnije vesti za "bjankonere" - italijanska fudbalska federacija bi mogla kazniti Juventus sa još dodatnih 20 bodova zbog neregulisanih plata. 

Prva kazna od -15 bodova je bila za neprijavljenu dobit, druga bi mogla biti još jača. Ovo bi moglo značiti i Juventusovo ispadanja u Seriju B! Saslušanje je zakazano za mart mesec, dok će se odluka doneti između aprila i maja. Juventus trenutno ima 23 bodova posle prvog oduzimanja bodova, matematiku znamo tako da nam je jasno kakav bi udarac bilo drugo oduzimanje bodova. U Seriji A je odigrano 20 kola, "bjankoneri" će morati dobrano da podignu nivo svojih igara kako bi osigurali opstanak ma koliko to neverovatno sada zvučalo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke