Haos u Premijer ligi, Klop neće da ćuti, ali ni Konte ni Rodžers

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 23.12.2021.
10:40
Izvor: Sportske.net

Za danas popodne planiran novi sastanak.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Situacija sa virusom korona se ne stišava u Premijer ligi, a menadžer Liverpula Jirgen Klop najavio je da će danas popodne biti održan novi sastanak u vezi sa nastavkom sezone.

Uprkos velikom broju odloženih utakmica, premijerligaši su se u ponedeljak dogovorili da uobičajeno nastave sezonu, a nemački stručnjak je već u sredu uveče naveo da je za danas planiran novi.

"Nisam samo ove godine pričao o važnosti zdravlja igrača, upozoravao sam na to već više od šest godina. Ako će moje reči pomoći više, izgovaraću ih što češće, ali očigledno da ne pomažu", kazao je Klop posle plasmana u polufinale Liga Kupa nakon boljeg izvođenja penala od Lestera.

Naglasio je da njegova upozorenja nisu služila ničemu osim kreiranju naslova, a zatim je istakao da bi voleo da se polufinale protiv Arsenala odigra u jednoj umesto planirane dve utakmice.

Sa ovim predlogom se usaglasio i menadžer Totenhema Antonio Konte, čiji tim je u derbiju Londona savladao Vest Hem 2:1.

Kao što je bio slučaj i nedavno, Klop se usprotivio što će njegov tim imati samo dan razmaka između dve utakmice (26. i 28. decembar), dok je Brendan Rodžers istakao da bi u ovakvih situacija razumno očekivati pet izmena.

Podsetimo, Premijer liga se nastavlja u nedelju 26. decembra, a za kratko vreme biće odigrano dosta mečeva, što je po mišljenju mnogih trenera neprihvatljivo u trenucima kada Velika Britanija obara rekorde po broju novozaraženih virusom korona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke