Hapšenja u Milanu, Simoneu Inzagiju klub zabranio da daje izjave!

Autor: Boris Jovanović
utorak 01.10.2024.
08:29
Izvor: Sportske.net

Zvuči li vam poznato?

Povezane vesti

Zvezda je u Milanu, ali glavna tema su svakako hapšenja vođa navijača Intera i Milana. Njih 19 je juče ujutru završilo iza rešetaka, u pitanju je bila opsežna akcija, navijačke tribine su povezane sa mafijom. Kao optužbe pominju se dobro poznate stvari, iznuda, ucena, povezanost sa klubovima koje pritiskaju za karte koje se kasnije preprodaju, odsustvo kontrole na ulasku na južnu, odnosno severnu tribinu "Meace".

Navijačke grupe su čak sklopile pakt o nenapadanju, razlog je što "smeta poslu", kako je tvrdio jedan od vođa Intera, tokom snimljenih razgovora...

Navijačke tribine su obezglavljene ovom akcijom policije, a istraga je saopštila da su deo čitave priče trener Intera Simone Inzagi, bivši štoper Škrinjar, kao i kapiten Milana, Kalabrija. Oni nisu optuženi, ali mediji navode da su održavali bliske kontakte sa uhapšenim vođama.

Provlači se da je recimo trener Intera bio na neki način most između kluba i navijača kada su u pitanju dodatni zahtevi za karte (navijači su pretili da će bojkotovati finale Lige šampiona) koje su kasnije preprodavane po astronomskih cenama.

Milanski mediji tvrde da je navijanje samo fasada, da je u pitanju organizovan "biznis" sa kojim se naravno suočavaju i balkanske zemlje. Navijači imaju kontrolu nad distribucijom određenih proizvoda koji bi trebalo da budu deo klupskog marketinga i samim tim prihoda.

Što kažu Rusi i Ukrajinci u pitanju je "okolo-fudbal" odnosno kriminalne aktivnosti koje koriste sport samo kao sredstvo za bogaćenje vođa.

Klubovi su izabrali da ćute, nisu optuženi, ali će morati da dokažu u narednom periodu da su prekinuli sve kontakte ovakvog tipa sa organizovanim navijačkim grupama.

Što se tiče trenera Intera, Simone Inzagi je rekao da mu je klub zabranio da se oglašava po tom pitanju.

Mada, poznavajući Italiju i način "rešavanja" ovakvih situacija, sve će prilično brzo biti zaboravljeno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke