Haverc presudio Fulamu, Mitar zaslužuje više!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda ''Plavaca'', Fulam sve bliže povratku u Čempionšip.

Beta/AP Photo/Ian Walton, Pool
Beta/AP Photo/Ian Walton, Pool

Povezane vesti

U utakmici 34. kola engleske Premijer lige, Čelsi je večeras na svom ''Stamford Bridžu'' savladao ekipu Fulama sa 2:0 i učvrstio se na četvrtom mestu na tabeli.

Junak trijumfa bio je Kai Haverc, strelac oba gola u večerašnjoj utakmici, a na vođstvo Čelsija se nije dugo čekalo.

Igrao se deseti minut meča, duga lopta sa polovine domaćih upućena je pred kazneni prostor gostiju za Mejsona Maunta, koji ju je idealno prihvatio, a onda odmah prosledio za Haverca, koji rutinski završava akciju, za vođstvo Čelsija od 1:0.

Sedam minuta kasnije, Haverc je još jednom zatresao mrežu posle lepe akcije ''Plavaca'' na levoj strani, ali se našao u ofsajdu, pa pogodak nije priznat. U 38. minutu je i Zijeh imao odličnu priliku posle brze kontre, ali je areola odlično intervenisao.

U samom finišu prvog poluvremena, Fulam je mogao do izjednačenja, kada je Ola Aina odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali golman Mendi je još bolje intervenisao.

Ipak, tek što je počelo drugo poluvreme, u 49. minutu meča, domaći su duplirali prednost. Ovoga puta Timo Verner je kroz sredinu pronašao Haverca koji izbija sam pred golmana Areolu i ovu priliku ne propušta - 2:0 za Čelsi. Bilo je dileme da li se Haverc opet našao u ofsajdu, ali ovoga puta VAR je potvrdio da je gol regularan.

Od tog trenutka, posao je za domaće bio znatno olakšan. Očekivali smo ulazak Aleksandra Mitrovića i nešto konkretniji Fulam do kraja meča, ali Skot Parker je tek na devet minuta pre kraja odlučio da pošalje najboljeg srpskog strelca na teren, pošto je prethodno izvršio još dve izmene u ofanzivnoj liniji tima.

Do kraja, premalo vremena za Mitrovića da učini nešto više, Čelsi je zadržao dva gola prednosti, a Fulam je ostao na 18. mestu sa 27 bodova, devet manje od Njukasla i Barnlija koji imaju i meč manje. Utisak je, ''nemoguća misija'' da Fulam opstane u ligi, s obzirom da je ostalo još samo četiri kola pre kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke