Henes izazvao haos u Bajernu dva dana pred Real, Tuhelu "povređena trenerska čast"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 28.04.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatno.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

U Bajernu nema mira i to pred mečeve sezone protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona.

Gigant iz Minhena je ove sezone izgubio titulu u Bundesligi posle 11 godina surove dominacije, a u Kupu Nemačke je još jesenas ispao od trećeligaša Sarbrikena.

"Prašina se digla" nakon intervjua počasnog predsednika Ulija Henesa, u kom se nije ni potrudio da sakrije mišljenje da odlazeći trener Tomas Tuhel nije izvukao najbolje iz ekipe.

Tuhel na kraju sezone ide iz Minhena, problemi sigurno ostaju, a verovatno će probati da ih reši Ralf Rangnik, koji je najbliži klupi velikana.

"Tomas misli da ne može da unapredi Pavlovića, Musijalu i Dejvisa… Ako tako misli o našim igračima sa najvećom perspektivom, potpuno je normalno da tražimo drugog trenera", rekao je Henes.

Tuhelu se, logično, nije dopalo ovakvo izlaganje.

"Radi se o stvarima koje su toliko daleko od stvarnosti da uopšte ne treba da ih komentarišem. Ali, pošto dolaze od šefa Ulija Henesa onda imaju težinu. Uvređen sam kao trener, povređena je moja trenerska čast, jer ako sam nešto dokazao to je da dajem šansu mladim igračima", istakao je Tuhel.

Henesovo izlaganje nije naišlo na odobravanje ni legendarnog Lotara Mateusa.

"Sve što je izjavio je nepotrebno i ne razumem o čemu se radi. Tri dana pred meč sa Realom u Ligi šampiona se ovakve stvari ne rade, Tuhel je sa pravom ljut", rekao je Mateus.

Bajern u utorak od 21 sat dočekuje Real u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke