Heroj Kurtoa - Dva rekorda koja niko neće srušiti i propuštena svadba!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 29.05.2022.
08:20
Izvor: Sportske.net

Bez dileme najbolji igrač finala, šteta zbog svadbe...

FRIEDEMANN VOGEL
FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Tibo Kurtoa je začarao gol, bio heroj finala i najzaslužniji je za 14. trijumf Reala u takmičenju.

"Pokazali smo ko je kraljevski klub, čitavog života sam naporno radio za ovu titulu", kaže Kurtoa, koji je dodao da je posle prve odbrane sve bilo lakše, da je uspeo da se fokusira kao i saigrači iz odbrane.

UEFA je ovo nazvala najboljom partijom jednog golmana u istoriji finala Lige šampiona i nije daleko od istine kada se posmatraju brojke.

Belgijanac je postavio rekord koji će teško biti dostignut. Naime, imao je devet odbrana u finalu, što je možda i nekako logično ako kažemo da je postavio još jedan rekord, najviše odbrana u istoriji jedne sezone u Ligi šampiona, 52!

Golman Reala je bio fantastičan tokom cele sezone, ključ u nekoliko mečeva u ludoj sezoni kluba koja je počela porazom od Šerifa, a završena trijumfom u Parizu.

Ipak, "žalio" je u najboljoj večeri karijere.

"Žao mi je što brat nije večeras uz mene, ali i zbog toga što ću propustiti sutra njegovu svadbu, ranije je zakazao", rekao je nekadašnji golman Čelsija i Atletika. 

No, u ponedeljak će biti uz brata koji je pomerio građansko venčanje...

Na mestu Kurtoinog velikog trijumfa, nije ni čudo, bila je sestra Valeri, koja je simbolike radi, završila karijeru baš u Parizu. Ona je bila reprezentativka Belgije u odbojci i osvojila i bronzu na prvenstvu Evrope pre desetak godina. Ali, brat je prvak Evrope! 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke